WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

SCHIEDAM WIL STREEP DOOR BELASTING HORECATERRASSEN

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam wil de belasting op terrassen opheffen. Het stadsbestuur stelt de gemeenteraad voor de verordening op de heffing en invordering van Precariobelasting Schiedam 2021 te wijzigen door het tarief te bepalen op 0 euro, zodat – net als voor 2020- een gebaar wordt gemaakt naar de horecaondernemers die het zwaar hebben in door de crisis (veroorzaakt door de lockdown) en waarbij geen enkel zicht is op verbetering van de situatie.

Het voorstel komt op het moment waarop de horeca al maanden gedwongen is gesloten. Het is niet aannemelijk dat de ondernemers deze crisis dit jaar te boven zullen komen. De gemeente daarentegen ontvangt steun en beschikt over middelen in de reserve compensatie Corona. Het gaat in totaal om 62.000 voor gederfde inkomsten precariobelasting, marktgelden en leges evenementen. Wellicht krijgt de gemeente in 2021 ook nog iets gecompenseerd.

Eerder opgelegde aanslagen zijn in november ingetrokken. Dit betrof een bedrag van circa 20.000 euro. Over 2021 zal het een dergelijk bedrag betreffen. Een alternatief zou opschorten van de aanslagoplegging kunnen zijn, maar de keerzijde hiervan is dat de ondernemers relatief kort hierna alweer de aanslag voor het volgende jaar ontvangen.

Afgelopen september stond de burgemeester nog op het standpunt dat horecaondernemers in Schiedam hun terras niet mochten overdekken met een tent, omdat dit onveilig zou zijn. Bovendien zou een tent het straatbeeld aantasten, vooral in de historische binnenstad.

Tot nu toe werd bij de Schiedamse horeca belasting geheven voor het plaatsen van banken, stoelen, tafels en tochtschermen (terrassen) per m2.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *