WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OPNIEUW NEE TEGEN HOTEL HAVENDIJK SCHIEDAM

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam houdt vast aan het besluit om geen omgevingsvergunning te verstrekken voor een hotel op de Havendijk in de Gorzen. In afwijking van het advies van de Bezwaarschriftencommissie, hebben burgemeester en wethouders het bezwaar van de initiatiefnemers ongegrond verklaard.

De buurt sloeg de schrik om het hart toen 2 jaar terug plannen werden aangekondigd voor een hotel in het oude onderkomen van de bibliotheek op de Havendijk. Omwonenden hadden het vermoeden dat werd gewerkt aan een mega Polenpension voor de Oost-Europese werknemers uit het Schiedamse havengebied. Eigenaar Ja Real Estate werkte achter de schermen met Dutch Architect aan een hotel met ruim veertig kamers, die werden omschreven als ‘suites’: uitgerust met badkamers én complete keukens. Het hotel zou voorzien in een dringende behoefte.

In de plannen met de voormalige bibliotheek viel te lezen dat het pand als hotel moest uitgroeien tot ‘een nieuwe bezienswaardigheid in Schiedam’. Onduidelijk bleef waar de ‘gasten’ precies vandaan zouden komen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “OPNIEUW NEE TEGEN HOTEL HAVENDIJK SCHIEDAM

  1. Is deze locatie misschien iets te dicht bij een van de woningen van B&W? Dat zou het enige bezwaar kunnen zijn, anders had de boel al vol gezeten met Oostblokkers. Dus geef die vergunning maar af om te bewijzen dat het niet zo is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *