WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

OVEREENKOMST ONTWIKKELING ZWANENSINGEL VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Voor de ontwikkeling van de Zwanensingelzone in Vlaardingen is een intentieovereenkomst ondertekend door wethouder Ivana Somers (Leefbaar) en de directies van ABB Bouwgroep en Yinte B.V. (eigenaar van het Sportcentrum Vlaardingen). ABB heeft een plan gemaakt voor het realiseren van woningbouw. Tevens krijgt binnen dit plan sportcentrum Vlaardingen een nieuwe plek enkele honderden meters ten zuiden van de Zwanensingel. Buiten hypermoderne sportfunctionaliteiten worden ook zorgappartementen op deze locatie gebouwd.

Het gaat om circa 140 woningen, 7.250 m² sport/gezondheidsvoorzieningen en maximaal 4.000 m² zorgappartementen. In het plan wordt ruimte gecreëerd voor hoogwaardige openbare plekken om te spelen/sporten, wat de samenkomst tussen de nieuwe bewoners zal stimuleren. In de komende periode wordt het plan verder uitgewerkt waarbij naar een kwaliteitsslag wordt gemaakt en wettelijke voorwaarden omtrent onder andere milieu en geluid worden opgepakt. Dit moet duidelijkheid geven in het definitieve plan. Na deze fase wordt de omgeving betrokken bij de plannen.

ABB is al bijna 60 jaar toonaangevend in ontwikkelen en bouwen. ABB ontwikkelt en bouwt een grote diversiteit aan projecten waaronder woningbouw, zorgvastgoed en centrumplannen. Met een sterke financiële positie en slagvaardigheid zijn wij in staat en bereid projecten voor eigen rekening en risico te ontwikkelen en realiseren.

Sportcentrum Vlaardingen is een multifunctioneel leisure centrum voor bewegen en ontspanning. Door toepassing van de nieuwste technieken op het gebied van fitness (sporten en bewegen) heeft Sportcentrum Vlaardingen de afgelopen jaren een toonaangevende positie ingenomen in de regio. Behalve sport wordt er in het pand ook eerstelijns zorg aangeboden, waaronder fysiotherapie, logopedie en ergotherapie. Vanwege behoefte om uit te breiden is er de wens voor een groter pand.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *