WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGEN TAST IN BUIDEL VOOR HOGERE AMBTENAREN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen gaat meer hogere ambtenaren aanstellen door uitbreiding van de directie met drie concerndirecteuren, voor ongeveer 445.000 per jaar. Tegelijk moet binnen de ambtelijke organisatie een laag afdelingsmanagers verdwijnen, waardoor de directie kan worden uitgebreid.

Het schrappen van de laag afdelingsmanagers levert in theorie een jaarlijkse besparing op van 519.000 euro, maar de vier betreffende afdelingsmanagers komen in een ‘van werk naar werk’ traject. Een dergelijk traject duurt maximaal 2 jaar.

Gedurende het traject is de gemeente verplicht de loonkosten van de betreffende medewerkers door te betalen: vier maal twee jaarsalarissen, ofwel 1.037.000 euro. Alleen wanneer de betreffende ambtenaren eerder een andere functie binnen of buiten de organisatie vinden worden deze kosten lager. Indien betrokkene binnen 24 maanden niet is herplaatst, wordt het dienstverband beëindigt en ontstaat er recht op een werkloosheidsuitkering (WW-uitkering).

De werving en selectie van de drie concerndirecteuren wordt begeleidt door een extern adviesbureau (kosten onbekend). Deze opdracht wordt in concurrentie op de markt uitgezet. Deze kosten worden gedekt binnen de budgetten van het team Bedrijfsvoering.

De gemeente Vlaardingen moet de komende jaren een tekort wegwerken van 24,1 miljoen euro. Onder meer de OZB, de parkeertarieven en de hondenbelasting gaan omhoog.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “VLAARDINGEN TAST IN BUIDEL VOOR HOGERE AMBTENAREN

  1. Ja,, het kan niet op meer dan 24 miljoen tekort en dan met een of ander k.t verhaal 4 opvreters aantrekken voor een gods vermogen.
    Wat heb je aan zulke lui en denk dat er zat zijn die het beter doen voor minder geld.
    Maar ja de belasting betaler betaald wel.
    Wordt tijd dat er capabele raad komt die weten hoe ze met het geld van de belasting moeten omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *