WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WACHTLIJST HUISHOUDELIJKE HULP SCHIEDAM MINSTENS 1 MAAND

SCHIEDAM- Schiedammers die recht hebben op huishoudelijke hulp krijgen te maken met een wachtlijst bij twee van de vijf aanbieders. Door krapte op de arbeidsmarkt zijn de wachtlijsten ontstaan, verklaart het stadsbestuur de situatie in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. Op dit moment hebben de twee betreffende aanbieders in Schiedam van Schoon Huis een wachtlijst van minstens één maand.

Rogplus heeft vijf aanbieders van Schoon Huis gecontracteerd voor Schiedamse cliënten. Als een
cliënt de voorziening Schoon Huis ontvangt moet een aanbieder contractueel binnen twee werkdagen contact opnemen voor het plannen van een intake en moet de huishoudelijke hulp binnen 14 dagen na opdracht beginnen.

Het probleem van arbeidsmarktkrapte zou sector-breed zijn, maar tegelijk weet men op het stadskantoor te melden dat er ook één aanbieder in Schiedam actief is die wel binnen de afgesproken termijn cliënten kan helpen, en ook in het geval van spoedaanvragen direct kan leveren.

Volgens het Schiedamse stadsbestuur heeft Rogplus zeer intensief contact met haar zorgaanbieders en monitort de wachtlijsten continu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *