WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘GEEN DAKLOZE OP BROERSVELD SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Op het Broersveld in Schiedam verblijft een notoire overlastgever, stelt Toezicht en Handhaving van de gemeente. Het geheel wekt bij buitenstaanders de indruk dat er een man en een hond vandaag weer in de vrieskou moeten gaan slapen. De handhavers laten weten dat de man niet dakloos is, maar wel meermaals weggestuurd en bekeurd in verband met overlast. De gemeente en politie zijn bezig met deze man.

Vorig jaar augustus doken in sommige media de twee 65-plussers Rob en Lia op. Het stel zou al weken op een bankje slapen aan de Maasboulevard in Schiedam. ‘Zorgmijders 1ste klas’, oordeelde de beheerder van wijkcentrum de Erker over het ‘dakloze stel’ dat bij het wijkcentrum bekend is vanwege het gebruik van een postadres. Naar aanleiding van de berichten verzond de gemeente vervolgens een persbericht: ‘Het is de gemeente gelukt om in elk geval tijdelijk onderdak te vinden voor de twee.’

5 gedachten over “‘GEEN DAKLOZE OP BROERSVELD SCHIEDAM’

 1. In een gesprek met wethouder Ruseler stelde hij mij voor hulp van de gemeente te accepteren: WOT en ROGplus en overlast-manager. Awel, hij heeft het me niet verteld, het woord zorgmijder,….. maar ’t kwam wel naar voren…… hulp van de gemeente accepteren, dat is de remedie.
  Ach, een oordeel ligt zo gemakkelijk voor de hand. Nou ik ben geen zorgmijder. maar ik kan het me goed voorstellen waarom mensen de ‘zorg’ van gemeente/wot/overlastmanager niet willen.

 2. Is me niet helemaal duidelijk.
  Ben jij nou die ‘bewoner’ van de Broersveld wat een mooi beeld schept van Schiedam en waar vele mensen met een wijde boog omheen lopen?
  Als je kiest voor dit leven is dat jouw keuze.
  Maar accepteer dan ook dat vele mensen niet op zo iemand wachten en wees dan een vent om ook geen geld en andere goederen aan te nemen zowel van de gemeente, uwv of burgers.

 3. Het mag dan om één man gaan, er staat wel de hele dag een club supporters omheen. Een beetje praten en wat biertjes wegtikken.

  Dat bivak staat er overigens al 3 maanden.

  Bijzondere bedoeling..

 4. Vanmiddag werd een vd ‘supporters’ aangehouden. Hoop geschreeuw, beetje provoceren, dreigen, blaffende hond. Gezellig hoor.

  Hoelang mogen deze lieden hier blijven zitten halve liters wegtikken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *