WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MAASSLUIS VERPLAATST INFO-AVOND OVER OPVANG VLUCHTELINGEN

MAASSLUIS- De geplande informatieavond over het voorstel tot de opvang van extra vluchtelingen op een tweede boot aan de Burgemeester de Jonghkade in Maassluis is verschoven. Het gemeentebestuur heeft besloten eerst twee andere locaties te onderzoeken. Een nieuwe informatieavond hierover vindt plaats op maandag 8 juli.

Nederland kampt nog steeds met een tekort aan opvangplekken voor asielzoekers. Het nieuwe kabinet heeft duidelijk afspraken in het hoofdlijnenakkoord over de aanpak van deze crisis, maar het college van Maassluis wenst vast te houden aan het oude beleid, om zo de capaciteit van de asielopvang te vergroten.

Op donderdagavond 27 juni besprak het college met de raadscommissie van de gemeenteraad de mogelijkheid van een extra boot voor vluchtelingen aan de Burgemeester De Jonghkade. De uitkomst van deze vergadering was dat het college nu eerst twee andere opties nader onderzoekt: de locatie de Noordgeer aan de Heldringstraat en de locatie Hellinggat aan de Gemeentewerf.

De nieuwe hotelboot zou een uitbreiding van 70 opvangplekken bieden. Samen met de Lady Anne aan de Govert van Wijnkade zou er dan plaats zijn voor circa 140 vluchtelingen in Maassluis.

De keuzes voor de locaties zijn tot stand gekomen in samenwerking met het COA en na afweging van diverse alternatieven. Omwonenden van de twee locaties worden uitgenodigd voor een gesprek op maandag 8 juli aanstaande. De bijeenkomst vindt plaats op de Gemeentewerf in de Heldringstraat en begint om 18.30 uur. Belangstellenden wordt gevraagd zich aan te melden per e-mail: opvang-vluchtelingen@maassluis.nl. Vragen, tips of andere opmerkingen kunnen via ditzelfde e-mailadres worden gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *