WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VREES: BETAALD PARKEREN IN NOORDRAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- Op Park Harga in Schiedam wordt vergunningparkeren ingevoerd en het stadsbestuur speculeert over het betaald parkeren in Schiedam-Noord. Dat maken raadsleden op uit het Raadsvoorstel Uitvoeringsprogramma Mobiliteit. Dit roept bij een aantal volksvertegenwoordigers de vraag op of er ook andere plekken zijn, naast het Bachplein in Groenoord, waar het college toch aast op het invoeren van betaald parkeren?

Met het vaststellen van de Mobiliteitsvisie op 3 november, heeft de gemeenteraad alleen besloten tot het invoeren van betaald parkeren in wijken ten zuiden van de A20. Het doel van deze maatregel is het verminderen van de parkeerdruk. Daarnaast wil het stadsbestuur de meeropbrengsten benutten voor maatregelen ten behoeve van mobiliteit. Om ervoor te zorgen dat met ingang van 2022 het betaald parkeren kan worden ingevoerd, zijn de voorbereidingen voor het invoeren alvast in gang gezet.

Doel is te streven naar ‘een leefbare, gezonde en aantrekkelijke stad’. Om dat voor elkaar te krijgen, wil het gemeentebestuur ‘slim omgaan met de bestaande ruimte met mobiliteitskeuzes om de bereikbaarheid van de stad te garanderen. De kwaliteit van woon-, werk- en groengebieden staat voorop.’

5 gedachten over “VREES: BETAALD PARKEREN IN NOORDRAND SCHIEDAM

 1. De gemeente Schiedam is wel blij met haar inwoners en als dank krijg je een parkeervergunning. Hoe krijgen we meer geld ik kas is de enige zorg voor onze wedhoudertjes. Zogenaamd voor het mobiliteitsplan.

 2. Ben zelf voorstander van betaald parkeren.
  1e vergunning een symbolisch bedrag. En naar gelang het aantal auto’s een hoger bedrag.
  Een boete schrijven heeft voor een bepaald volk vrijwel geen zin. Voormalige Oostblokkers pleuren overal hun auto’s neer. Gemiddeld wonen er 4 tot 6 van dat soort in één huis, en hebben allemaal een auto.
  Buitenlandse automobilisten die parkeren zonder te betalen of fout parkeren, komen daar makkelijk mee weg. Polen, Roemenië, Bulgarije enz weigeren adresgegevens te verstrekken en sinds kort doet ook Duitsland moeilijk. Gemeentes lopen daardoor jaarlijks veel geld mis.
  En jij, Jan Lul, met een Nederlandse kentekenplaat is het gouden kalf voor de stadswachtjes/gemeente.
  Ook de wegenbelasting is hier dankbaar voor, geen buitenlandse eigenaar die wegenbelasting betaald.

 3. Lekker geld binnen harken dat is absoluut de enigste reden van betaald parkeren de mensheid lijkt net op en stel koeien tegenwoordig contenu uitgemolken worden altijd en overal en draagvlak of niet lkkr belangerijk he of de meerderheid hier achter staat of niet ze doen gewoon waar ze zin in hebben nog effe en je hebt nergens in nederland nog gratis parkeren ongeloofelijk dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *