WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DOOR TRUC ZWARTE PIET SCHIEDAM DIT JAAR AL IN DE BAN

SCHIEDAM- Er zullen dit jaar alleen roetveegfiguren worden ingezet bij wat er nog over is van de Sinterklaasintocht in Schiedam. Dat laat burgemeester Cor Lamers (CDA) weten. Door de aankomst van de Sint te beperken tot het Stadserf zijn minder vrijwilligers nodig. In 2019 haakte onder andere Brul Piet af vanwege de komst van de roetveegfiguren. In totaal 140 van de 150 vrijwilligers zijn inmiddels gestopt.

Door de inzet van uitsluitend roetveegfiguren houdt de organisatie zich niet aan het door de gemeenteraad afgesproken afbouwschema waarmee Zwarte Piet definitief aan de kant zou worden gezet. Lamers: ‘Oorspronkelijk was de planning om bij de activiteiten vanaf 2020 elk jaar 25% minder Schiedamse Pieten in te zetten. Daardoor zouden er dit jaar 50% minder Schiedamse Pieten zijn en in 2022 75%, waarna in 2023 enkel nog anders geschminkte Pieten te zien zouden zijn.’

32 gedachten over “DOOR TRUC ZWARTE PIET SCHIEDAM DIT JAAR AL IN DE BAN

 1. Wat een onzin van onze burgemeester. Geen zwarte of andere Pieten meer bij het Sinterklaas feest voor de kinderen. Hij laat zich zoals gewoonlijk ringeloren door een paar tegenstanders. Lamers hou je nou eens aan de Nederlandse gewoontes en laat je niet meeslepen door een paar dwarsliggers.

  1. Zo is dat, Ad! Er is uitgebreid historisch bewijs voor de werkelijke herkomst van Zwarte Piet en soortgelijke figuren in allerlei feesten en tradities. Er is zelfs een complete film gemaakt over soortgelijke fenomenen, overal in Europa, die al eeuwen bestaan (wildgeraasdefilm.nl). Racisme/slavernij heeft daar niets mee van doen. Tja, feiten hè… Maar je kunt dat blijven roepen , door Kozp en hun medestanders zul je nooit gelijk krijgen. Dat hoeft ook niet. Hen al dan niet hun zin geven hebben we wél zelf in de hand door de waarheid te blijven delen.

 2. Nou Hans, je kan de vlag uithangen!
  Uiteraard niet de Nederlandse want die heeft ook gewapperd in onze overzeese kolonies.
  Wederom een traditie in Zwart Nazareth geheel om zeep geholpen mede door een kerel genaamd Akwasi wie zijn voorouders ook slavenhandelaars waren. Dezelfde idioot die oproept tot geweld. Hopelijk verdwijnen niet alleen zwarte Pieten, maar ook de zwarte Silvana’s, Jerry Afriyie’s en Akwasi’s
  Evenals de hoofdrolspelers in Opsporing verzocht.

  1. Als we ons zo krampachtig aan tradities vasthielden zopen we nog steeds iedere vrijdagavond zo’n driekwart van ons loon op alvorens moeder en kinderen ons huilend uit de kroeg haalden. Tradities van Zwart Nazareth.

   1. Nolet en co . waren wel zo bijdehand hun personeel in jenever uit te betalen waardoor ze toen al verslaafden en onderdanig personeel creeerden , net als drugsdealers .

  2. Niet te geloven dat veel mensen er in meegaan om Zwarte Piet af te schaffen. Blanke Nederlanders laten zich te veel welgevallen van enkele donkere mensen die deze hetze zijn begonnen en sommige politici stemmen ermee in dat Zwarte Piet te maken heeft met racisme/slavernij

 3. Het zal die kinderen een worst zijn welke kleur de snoepgoedverstrekker heeft, alleen de opa’s en oma’s schijnen er wakker van te liggen.

 4. Als je slachtoffer wilt zijn is het beste wat je kunt doen, heel hard roepen dat iedereen tegen je is.
  En als je dat goed doet dan gaat de subsidie kraan open en wordt het een lucratief verdien model.

 5. Het is tijd dat we zelf een burgemeester mogen kiezen . Geen Piet straks geen Sint en geen kerst maar ook geen paasdagen, pinksteren het zijn feestdagen en feestmaanden geworden . Krijgen nu dan een stelletje gestreepte huurlingen op de boot maar het zal de kinderen een worst wezen hij mag nog komen maar voor hoelang dat weten wij niet.

 6. Heb mij lang verzet tegen afschaffen Zwarte Piet.
  Maar laatst kwam mijn kleindochtertje naar mij toe en vroeg mij: ‘ opa, waarom staan in uw kast boekjes met Sinterklaas en Zwarte Pieten?’ Ik vertelde dat in de goeie oude tijd, de Zwarte Pieten de zak van Sinterklaas droegen en de cadeautjes uitdeelden’.
  Hierop reageerde ze met: ‘Maar opa, ik heb nog nooit gezien dat Zwarte Pieten cadeautjes uitdelen.
  Opa, u ziet toch ook wel bij opsporing verzocht dat ze alleen maar spullen pikken en achterin een politieauto zitten, dus u jokt dat ze cadeautjes weggaven, hierbij keek ze mij triest aan met tranen in haar grote blauwe ogen’. Vanaf nu komen er alleen maar Witte Pieten bij ons thuis.

   1. FeedbackVertalingen van hermit
    zelfstandig naamwoord
    kluizenaar
    hermit, recluse, anchorite, solitary, eremite, anchoret
    heremiet
    hermit, eremite

    Blijf lekker in je grot of negerhut van Oom Tom zitten.
    Je leeft echt niet in deze wereld, Zwart denkende Piet.

    1. @ Jaap , Die twee zijn net Sjors en Sjimmie , de een heeft een dikke lippen gezicht terwijl de ander een foute Arische kop heeft en dan ook nog hier constant zout lopen te strooien over de Nederlanders ……………Pfffffffff

     1. Jan,
      Met een beetje mazzel neemt Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten binnenkort deze lui mee in de zak naar Spanje.
      Vandaar is het een kleine oversteek naar Afrika.

      Juffertje Simons en Aggassie Akwasi pikt Sinterklaas ook ondertussen op.
      Kunnen ze in Afrika met z’n vieren lekker het kaartspel ‘Zwarte Pieten’ met elkaar spelen.
      Alles onder het genot van een heerlijke negerzoen.
      Iedereen gelukkig.
      (Moet wel zeggen dat Hansje, en zijn talloze ego’s tegenwoordig zinniger reacties geven)

 7. Simons en Akwasi moeten een diepe indruk op je gemaakt hebben Jaap, je hebt er een regelrechte obsessie aan over gehouden. Buiten Martin ken ik niemand die er zoveel jaren over door zeikt.

  1. Tja, waar de mond van vol is daar stroomt het hart van over.

   Of: “Was sich liebt, das neckt sich”, maar dat kan Hans vast wel uitleggen aan onze Nederproleten.

   Moet daarbij ineens aan de film ‘Spetters’ denken: aan die potenrammer die uiteindelijk liefhebber bleek te zijn…

    1. Jammer Herr Kreuger 88,
     Dacht dat je medicatie goed aansloeg en had de hoop dat je afstand deed van de ideeën van je ‘leider 1.8 over bepaalde bevolkingsgroepen.
     Wil niet weten wat jij in de grot uitspookt met Hermit.
     En let voortaan op taalfouten. Je verwijt andere mensen dat deze de Nederlandse taal niet goed beheersen, maar jij kan er ook een houtje van. Zelfs in een woord van 2 letters maak jij nog een fout. Ik heb nooit gezegd dat ik een neerlandicus ben.
     Hoop dat komend weekend je verlof wordt ingetrokken, zodat je geen kans krijgt om het jaarlijkse kinderfeestje te verzieken met je maatje Akwasi. Alhoewel ik vermoed dat je te laf bent om openlijk te demonstreren tegen Zwarte Pieten.

 8. Ik heb geen obsessie van die twee alleen de pest aan die lui.
  Dat gedrocht van een Simons en oproerkraaiertje Aggassie Akwasi zijn de enigste lui van Afrikaanse afkomst waar ik een bloedhekel aan heb. Zijn de grootste oproerkraaiers m.b.t. de Zwarte Pieten discussie.
  Aan de meerderheid van gekleurde mensen heb ik geen hekel. Alleen aan voornoemde lui en aan lui die de hoofdrol spelen in Opsporing Verzocht. Datzelfde geldt voor blanken die een rol spelen bij Opsporing verzocht.
  Alleen zijn de blanken een meerderheid in Nederland maar in Opsporing Verzocht is het een duidelijke minderheid.

  Die Akwasi profiteert nu nog van de rijkdom vergaard met slavenhandel door zijn voorouders. Daarnaast roept hij, in het openbaar tijdens een demonstratie, op tot extreem geweld door het willen kopschoppen.
  En als dhr Wilders in een besloten bijeenkomst een vraag stelt wordt hij vervolgd en gestraft.
  Wist trouwens niet dat kluizenaars oftewel een heremiet een tv in zijn grot heeft of naar de bioscoop mag gaan.

   1. Herr Kreuger 88,
    Dat jij Mugabe als vriend ziet is kenmerkend voor jou. Mugabe is dood en die verstierde de boel niet in Nederland. Maar die wordt nu wel gehaat en verguist door zijn eigen volk. Het gaat nu ook ‘bijzonder goed’ in Zimbabwe sinds de blanke boeren verjaagd of vermoord zijn. De hele economie is in elkaar gedonderd en politiek is het ook een bende.

 9. Je schreef eerder dat de enige mensen van in jouw ogen Afrikaanse afkomst waar je een hekel aan had Akwasi en Simmons zijn. Nu spreek je jezelf toch tegen hoor….

  1. Sorry Kreugertje 88.
   Dit zo te lezen lijkt het geschreven door een behoorlijk dronken figuur. Geen touw aan vast te knopen.
   Maar enigzins vermoed ik dat je wilt zeggen dat ik aan Mugabe een hekel heb. Waaruit trek jij die conclusie?
   Ik heb geschreven dat hij word gehaat en verguist door zijn eigen volk. Ik mag zo vent wel, eerst de Blanken verjagen en dan het hele land in de afgrond laten storten.

   1. @ Jaap , ik kan er zowiezo nooit geen touw aan vast knopen wat Kreugertje hier brengt , het zal wel met zijn persoonlijkheidsstoornis /stemmen te maken hebben ………………..En als ie het warm krijgt en er helemaal niet meer uit komt , gaat zich heel kinderlijk gedragen en op de taalvoutuh van anderen letten .

 10. Maar even alle gekheid op een stokje en terug te gaan naar het begin ; Sint Nicolaas heeft een aantal blanke knechten die zo zwart als roet zien omdat ze telkens door de schoorsteen op en neer moeten klimmen ……………………Ik vind het jammer , dat zo’ n leuk en gezellig volksfeest verknald wordt , door figuren die zich zg . gediscrimineerd voelen omdat ze zelf niet helemaal sporen en zelf een foute achtergrond hebben ………………En trouwens Piet is gewoon een Nederlandse naam dus zal dat verhaal ook wel op een Blanke slaan …………………..Amen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *