WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ONRUST SLOOP STADSERF SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het ziet ernaar uit dat afspraken over de sloop van een deel van het Stadserf in Schiedam niet worden nageleefd. Die indruk heeft in elk geval de fractie van het AOV. Het zou gaan om de mogelijke sloop van een deel van het stadserf-complex waar auteursrecht op rust van de architect Hans Ruijssenaars. Het AOV komt met schriftelijke vragen.

De plannen voor sloop en nieuwbouw van het 25 jaar oude Stadserfcomplex legden begin dit jaar chaos bloot bij de gemeente: contracten met de architect stonden op een tweede plan en de wethouder bleek niet in staat om dergelijke contacten te leggen.

Cock de Jong (AOV): ‘Begin 2021 werd een constructief gesprek gevoerd tussen de architect de heer Ruijssenaars en de verantwoordelijke wethouder de heer Minhas. In het betreffende gesprek werd aan de architect gevraagd of hij bereid was betrokken te worden bij het ontwikkelingsproces. De heer Ruijssenaars was hiertoe bereid. In de raadsvergadering van 27 januari 2021 werd dit bevestigd. Op 29 juli 2021 werd door het college van B&W aangegeven dat het niet de intentie was om de heer Ruijssenaars als adviseur of supervisor te betrekken bij de ontwikkeling van het stadserf.’

Naast de architect spelen ook belangen van de Amerikaanse kunstenaar Matt Mullican. De Amerikaan is verantwoordelijk voor het kunstwerk op het plein, waarbij het plein onderdeel is van het object.

Eén gedachte over “ONRUST SLOOP STADSERF SCHIEDAM

  1. De te slopen vleugel is nog geen 25 jaar oud. Het dient in de verhuur genomen te worden. dan komt er geld binnen. En basta als de ambtenaren er niet in willen. We worden toch niet door de ambtenaren geregeerd !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *