WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AANHOUDING 24-JARIGE VERDACHTE ROTTERDAM BANKHELPDESKFRAUDE

ROTTERDAM- Een 24-jarige verdachte uit Rotterdam is door de politie aangehouden als onderdeel van een groep van zeven mannen die verdacht worden van grootschalige bankhelpdeskfraude. De groep, met leden uit Vlissingen, Dordrecht, Gouda en Tilburg, zou in Oost-Brabant mensen voor meer dan 125.000 euro hebben opgelicht en sieraden hebben gestolen.

Het onderzoek startte eind 2023 toen een bank een mogelijke fraude in Helmond meldde. Een man die zich voordeed als bankmedewerker werd betrapt terwijl hij geld probeerde over te schrijven van het rekening van een 75-jarige slachtoffer. Dankzij de alerte reactie van de bank werd de betaling gestopt en kon de verdachte op heterdaad worden aangehouden.

Deze fraudepraktijken zouden door de groep in het hele land zijn toegepast, met meer dan 40 aangiften in Oost-Brabant alleen. Er is ook een vermoeden van activiteiten in België. De politie vermoedt dat de groep een duidelijke rolverdeling had, met onder andere een chauffeur, een ronselaar, meerdere bellers en personen die de buit verdeelden.

Bij huiszoekingen in de woningen van de verdachten zijn grote contante geldbedragen, kostbare voertuigen en luxegoederen in beslag genomen, die mogelijk met het criminele geld zijn gekocht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *