WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

MINDERJARIGE STRAATROVERS SCHIEDAM-MAASSLUIS OPGEPAKT

SCHIEDAM- De politie heeft zes jongens in de leeftijd van 12 tot 17 aangehouden die verdacht worden van drie straatroven in Maassluis en Schiedam. Ze maakten onder andere telefoons en steps buit. Ze gebruikten daarbij een mes of vuurwapen. Ook kregen de veelal jonge slachtoffers klappen en schoppen.

Op 9 oktober werd een 14-jarige jongen slachtoffer van een beroving. Een groepje jongens hield hem tegen toen hij over de Zuiddijk in Maassluis fietste. Zijn Iphone werd afgepakt en vervolgens kreeg hij een klap in zijn gezicht. Voor deze zaak is op dinsdag 3 november een 15-jarige verdachte uit Maassluis aangehouden. Hij is voorgeleid aan de rechter-commissaris en is in afwachting van zijn rechtszaak onder voorwaarden heengezonden. Dat betekent dat als hij zich niet aan een aantal strenge regels houdt, hij het risico loopt dat hij alsnog vast komt te zitten.

Een ander slachtoffer, een jongetje van 11, stepte samen met een vriendje op 12 september over het Bachplein in Schiedam. Hij werd omsingeld door een groep jongeren van wie er één vermoedelijk een mes liet zien. Het slachtoffer kreeg een harde duw en vervolgens werd zijn elektrische step afgepakt. Zijn vriendje rende nog achter de groep aan, maar kreeg daarop een aantal rake klappen en schoppen. Voor deze zaak zijn twee verdachten, 12 en 13 jaar uit Schiedam, begin november aangehouden. De 12-jarige verdachte is verhoord en door zijn ouders opgehaald. De 13-jarige verdachte zit nog vast. De twee maken deel uit van een groep die bij de politie en de gemeente bekend staan als overlastgevend.

Op 19 september is een 16-jarige jongen de klos. Hij is samen met een paar vrienden op weg naar huis als ze op het Bachplein worden aangesproken door een groep jongeren. Hen wordt op agressieve toon gevraagd wat ze in ‘hun’ wijk komen doen. Het slachtoffer loopt door, maar is niet van de groep af. Een jongen uit de groep richt een op een vuurwapen gelijkend voorwerp om hem. Hij moet zijn telefoon afgeven. Op 4 november zijn voor deze beroving twee broers van 13 en 17 aangehouden. Bij hen thuis treft de politie een gaspistool, een mes en een aantal telefoons aan. De 13-jarige verdachte is na zijn aanhouding onder voorwaarden vrijgelaten. Zijn broer zit vast.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 gedachten over “MINDERJARIGE STRAATROVERS SCHIEDAM-MAASSLUIS OPGEPAKT

 1. Dat onder voorwaarden vrijlaten begrijp ik niet, wil ik zelfs niet begrijpen. Dat er groepen rondlopen die bekend staan als overlastgevers heb ik helemaal geen woorden voor. Wat doen die nog op straat? Waarom worden de ouders niet aangepakt? Waarom hebben ze nog een uitkering? In Marokko of Turkije hebben ze hier het lef niet voor.

  1. dat zijn dingen die ik ook niet kan begrijpen , iemand is een keer opgepakt blijkt hij een grotere strafblad te heben dan ik aan werkervaring heb over de afgelopen 32 jaar .. en nog zo jong en dan lopen ze gewoon rond … hoe lang duurt het voor dat ze die lui eens hard aan gaan pakken ?
   had ik vroeger eens moeten denken om die kant op de gaan dat had ik van mijn vader klappen gehad die ik waarschijnlijk 30 jaar later nog gevoelt had … dat soort lui komen overal mee weg ….. mijn vader begin altijd tot drie tellen alleen hij begint dan niet bij 1 .. 9 van de 10 keer had je hem al te pakken voor je het wist dat je in de buurt was ..
   en nu lopen ze de hele buurt te ontregelen.. ja en over 10 jaar klagen en om strafvermindering vragen omdat ze een rot jeugd hebben gehad .
   ga maar 30 uur arbeid verrichten , alleen jij of iemand anders kan straks voor zijn vader of moeder de laastte verhuiskaart gaan schrijven 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *