WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AANPAK BESTRATING BROERSVEST SCHIEDAM KOST AL SNEL 3 MILJOEN

SCHIEDAM- Het verwijderen van de huidige bestrating van de Broersvest in Schiedam gaat al snel 3 miljoen euro kosten. Dat laat wethouder Doğukan Ergin (Denk) weten wanneer de fractie van LOS (met steun van GroenLinks) pleit voor een onderzoek naar de kosten van vervanging van de stenen. Volgens Monique Rotteveel (LOS) zorgen de klinkers voor gevaarlijke en zeer onwenselijke situaties, zeker wanneer het regent. Volgens Rotteveel hebben er al tientallen ongelukken plaatsgevonden waarvoor ambulances moesten uitrukken. Officiële cijfers ontbreken. Rotteveel zegt haar uitspraak te baseren op verhalen van kennissen en reacties die haar fractie hebben bereikt.

De wethouder ziet niets in een spoedige vervanging van de tegels. Hij kent het kostenplaatje. Ergin: “Dat is minimaal 1,5 miljoen euro. En dat is een positieve schatting. Dan heb ik het nog niet eens over het feit dat de huidige bestrating een technische levensduur heeft van om en nabij 30 jaar. Dat zou dus nog extra afschrijvingen met zich mee moeten brengen. Dat betekent dat je al heel snel richting de 2 tot 3 miljoen euro gaat.”

De Schiedammers moeten het de komende jaren vooral hebben van aanpassingen. Ergin: “Op dit moment hebben we bijvoorbeeld ter hoogte van het Emmaplein en de Koemarkt onderhoudswerkzaamheden verricht aan de voegen. In het eerste kwartaal van 2023 gaan we nog andere herstelwerkzaamheden uitvoeren. We zijn tegelijkertijd ook bezig om de technische staat van de bestrating te meten.”

Eén gedachte over “AANPAK BESTRATING BROERSVEST SCHIEDAM KOST AL SNEL 3 MILJOEN

  1. Wie is verantwoordelijk voor deze miskoop? Weer zo’ n architect die eist dat er geen steen wordt verschoven zonder de buidel te trekken?????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *