WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AANPAK BROERSVEST SCHIEDAM MET BEHOUD BESTRATING

SCHIEDAM- In samenwerking met de vastgoedeigenaren en ondernemers wil de gemeente Schiedam de Broersvest een flinke opknapbeurt geven. De gemeente wil de straat niet alleen mooier maken, maar ook economisch versterken. Daarom heeft de gemeente een ambitieuze toekomstvisie opgesteld, waarin de Broersvest wordt getransformeerd tot een aantrekkelijke en levendige winkelstraat, die past bij het historische karakter van de binnenstad. Om deze visie te realiseren, is de medewerking van de vastgoedeigenaren en ondernemers van groot belang. Zij zijn immers degenen die hun panden kunnen opknappen en verfraaien, waardoor de straat een betere uitstraling krijgt.

Om de vastgoedeigenaren en ondernemers te ondersteunen bij het verbeteren van hun panden, biedt de gemeente een subsidieregeling aan. Deze regeling is speciaal bedoeld voor het aanpakken van de gevels van de winkels, die vaak verouderd of beschadigd zijn. De subsidie kan gebruikt worden voor het verwijderen of vervangen van ontsierende elementen, zoals reclames, rolluiken, luifels of airco-units, die niet voldoen aan de welstandseisen die gelden in het beschermde stadsgezicht. Ook kan de subsidie gebruikt worden voor het opknappen of vernieuwen van de winkelpuien, waardoor ze beter aansluiten bij de historische architectuur van de straat. De subsidieregeling is gebaseerd op het succesvolle project ‘Werk aan de Winkel’, dat al op andere plekken in de binnenstad is toegepast.

De gemeente wil niet alleen de panden aan de Broersvest verbeteren, maar ook de openbare ruimte. Zo wil de gemeente meer groen aanbrengen in de straat, bijvoorbeeld door het plaatsen van plantenbakken of bomen. Ook wil de gemeente meer ruimte creëren voor voetgangers en fietsers, door het verminderen van het autoverkeer en het verbeteren van de zichtbaarheid van de laad- en losplekken. Het stadsbestuur heeft al ingestemd met een motie van de fractie van Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS) over dit laatste punt. Deze motie is vlak voor het zomerreces ingediend, maar het verwijderen van de huidige bestrating van de Broersvest, waar LOS ook om heeft verzocht, gaat al snel 3 miljoen euro kosten. Dat gaat daarom niet gebeuren, ook al zorgen de klinkers voor gevaarlijke en zeer onwenselijke situaties, zeker wanneer het regent.

De gemeente nodigt alle vastgoedeigenaren en ondernemers aan de Broersvest uit om mee te denken over de toekomstvisie en gebruik te maken van de subsidieregeling. Daarvoor organiseert de gemeente twee aparte bijeenkomsten: een voor de vastgoedeigenaren op 16 november en een voor de ondernemers in december. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen zij meer informatie over de plannen en kunnen zij hun vragen en suggesties kwijt.

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

3 gedachten over “AANPAK BROERSVEST SCHIEDAM MET BEHOUD BESTRATING

  1. Ongelofelijk……..
    Wederom gaat er weer gemeenschapsgeld, opgehoest door de belastingbetaler, naar pandjes eigenaren die jarenlang hun pand hebben laten verpauperen.

  2. Haal om te beginnen eens die letters MEGAPOOL weg.

    En doe eindelijk iets met dat zielige ‘pleintje’ op de kop van Broersvest – Lange Haven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *