WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘AANTASTING DEMOCRATISCH RECHT DOOR BURGEMEESTER VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Het is een ernstige aantasting van een democratisch recht dat de vragen inzake het wonen van burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) niet worden beantwoord. Dat stelt oppositiepartij ONS.Vlaardingen nu Jetten het vertikt om met de moderne techniek het onweerlegbaar bewijs te leveren dat ze daadwerkelijk in Vlaardingen woont.

Het weigeren om openheid van zaken te geven kan volgens ONS zeker geen verbindende actie genoemd worden. ONS: ‘De burgemeester heeft te vaak de mogelijkheid om verbindend op te treden bewust of selectief laten liggen, waardoor er terecht ernstige twijfels over haar functioneren zijn ontstaan wat ook bij een belangrijk deel van onze inwoners leeft.’

Publiciste Britt Planke (geen liefhebster van Waterweg Actueel) dacht ook echt dat Jetten in Vlaardingen-Holy woonde. Planke: ‘Onze burgemeester prijkte op de voorpagina van de eerste editie van Wijkkrant Holy, omdat ze daar woont en het lijkt me ontzettend oninteger als ze haar werkdagen én weekenden niet in het Vlaardingse slijt. Het hele idee van wónen in de stad die je bestuurt is de kennis die je daarmee vergaart. Dus niet dat je een post/visite adres hebt waarmee je die indruk kan wekken en ook niet dat je daar slaapt, omdat het nou eenmaal makkelijk is om dichtbij op te staan.’ (Foto: de ingang van het appartementencomplex in Holy waar Jetten ‘woont’).
Naar aanleiding van de vragen over haar werkelijke woonadres (Vlaardingen of Breda) heeft een aantal partijen in de gemeenteraad een verklaring ondertekend waarin zij stellen dat er respect voor het ambt van burgemeester en de persoon moet zijn. ONS.Vlaardingen heeft die verklaring bewust niet ondertekend. ONS: ‘Dat de ondertekenende partijen de door de fractie Boers ingediende schriftelijke vragen als aanleiding voor hun brief hebben gezien is bijzonder, ONS.Vlaardingen is van mening dat de vragen zoals gesteld door de fractie Boers inhoudelijk van aard zijn en onderzoekend naar de integriteit van de burgemeester.’

Naast ONS steunen ook het AOV, de fractie Boers en Beter voor Vlaardingen de verklaring niet.

Op Tweede Pinksterdag bezocht Waterweg Actueel een straat in Breda waar Jetten en haar echtgenoot een pand bezitten. Bewoners van de bewuste straat in Breda lieten duidelijk weten dat de burgemeester van Vlaardingen bij hen in de straat woont. Jetten spreekt dit met klem tegen, maar laat elke bewijs achterwege.

Jetten begeeft zich op glad ijs indien haar appartement in Vlaardingen-Holy vooral gebruikt wordt als een postbusadres. Immers burgemeester Jetten benoemt integriteit telkens weer als speerpunt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “‘AANTASTING DEMOCRATISCH RECHT DOOR BURGEMEESTER VLAARDINGEN’

  1. Deze geheimzinnigheid wekt alleen maar Meer wantrouwen bij de bevolking en dat voor een burgemeester! schandelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *