WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘AANZET’ EN ‘PETJE AF WATERWEG’ WILLEN FUSEREN

VLAARDINGEN- Aanzet en Petje af Waterweg bundelen krachten. De twee organisaties willen fuseren. Het aanbod van Aanzet voor kinderopvang en scholen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam is gericht op ouderbetrokkenheid en onderwijskansen. Het programma van Petje af is een waardevolle aanvulling. Petje af Waterweg kan onder de vlag van Aanzet nog meer kinderen en ouders bereiken en de impact in de Waterwegregio vergroten.

Op 35 plaatsen in Nederland kunnen kinderen van 10 tot 14 jaar deelnemen aan het Petje af programma. Aanzet was in 2016 betrokken bij de oprichting van Stichting Petje af Waterweg. Petje af Waterweg heeft locaties in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.
Om wat wordt genoemd ‘gelijke kansen te creëren’ biedt Petje af aan kinderen van 10 tot 14 jaar wekelijks op zondag een lokaal georganiseerd, praktijkgericht programma. Kinderen komen in aanraking met inspirerende rolmodellen en diverse werkvelden. Dankzij het Petje af programma, waarin ook het gezin wordt betrokken, ontwikkelen kinderen (nieuwe) vaardigheden, een positief zelfbeeld en een beter
perspectief voor de toekomst.

De eerste stap in een vernieuwende manier van samenwerken van Aanzet, Petje af Waterweg en het onderwijs bestaat uit de inrichting van proeftuinen. Daarmee wil Aanzet de ondersteuning thuis, op
school en in de wijk verbinden, verbeteren en verbreden. Op een aantal basisscholen in Vlaardingen
richt Aanzet een ‘proeftuin Petje af’ in. De ambitie is om het Petje af programma wijkgericht ook als
naschoolse activiteit aan te bieden en te verbinden aan andere projecten van Aanzet gericht op
ouderbetrokkenheid en de Vlaardingse Zomerschool.

Aanzet en Petje af Waterweg hebben zich aangesloten bij de thematafel Leven Lang Ontwikkelen (LLO) van de Riverboard om onderwijs en arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen. Eén van de projecten waaraan zij willen meewerken is om voor kinderen vanaf groep 6 een loopbaanoriëntatieprogramma te ontwikkelen op basis van een individuele Routekaart. Dit programma biedt kinderen de mogelijkheid om – al dan niet in schoolverband – bij bedrijven in de regio kennis en ervaring op te doen, onder andere op het gebied van Techniek, Food, Zorg, Havens en de Vrijetijdseconomie zodat zij én hun ouders enthousiast worden voor de baanmogelijkheden in onze regio.

5 gedachten over “‘AANZET’ EN ‘PETJE AF WATERWEG’ WILLEN FUSEREN

  1. “Gelijke kansen creëren.” Alsof leerlingen in Nederland GEEN gelijke kansen in het onderwijs krijgen? Maar worden ze aan de poort weggestuurd, ofzo? Worden ze uitgesloten van deelname aan lessen? Of gesegregeerd van de rest? Vertel ons, wie zijn die kinderen die geen gelijke kansen krijgen in het Nederlandse onderwijs?

  2. Als je genoeg geld hebt voor bijlessen, studiebegeleiding en al die faciliteiten die meer geld kosten dan jan modaal in zijn kontzak heeft hebben je kinderen vanzelf meer kansen dan kinderen uit een arm gezin. Je hebt het met al die kruiwagentjes heus niet over een paar tientjes per maand. Hoe komt anders íedere van Oranje Nassau op het gymnasium terecht en nooit op een VMBO? Gelijke kansen? Ammehoela! zei Abdoellah.

  3. Petje op, LLO, Riverboard enz enz. Dat er al een jaartje of 30 dit soort stichtingen bezig zijn bewijst dat het idee erachter niet echt werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *