WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ACTIES BIJ FACILICOM SCHIEDAM

SCHIEDAM – Zo’n zeventig werknemers van Facilicom hebben woensdagmiddag 2 juli een petitie overhandigd op het hoofdkantoor in Schiedam. Het gaat om personeel dat werkzaam is in de beveiliging, schoonmaak en catering en die in dienst zijn bij Facilicom, maar straks op straat staan door de sluiting van Philip Morris in Bergen op Zoom. Zij eisen een beter sociaal plan.

DSC00021

Onder de Facilicom Services Group vallen onder andere bedrijven als Breijer, Gom, Prorest en Trigion. Met een omzet van ruim 1 miljard euro en een winst van 22,5 miljoen euro in 2013 is Facilicom de grootste facilitaire dienstverlener in Nederland. Het bedrijf is volledig in handen van de familie Geurts. De pater familias van de familie staat genoteerd op nummer 67 van de Quote 500 en mag dus als zeer vermogend worden beschouwd.

Het personeel wil een beter sociaal plan dat voor iedereen geldt, met een goede ontslagvergoeding op basis van de oude kantonrechtersformule. Ook moet Facilicom de werknemers zoveel mogelijk naar ander werk begeleiden. Voor komende week zijn verrassingsacties aangekondigd.