WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ADMINISTRATIEVE CHAOS ROND PORTOFOONS VAN POLITIE ROTTERDAM

ROTTERDAM- De politie in Rotterdam kampt met een administratieve chaos rond de portofoons die de agenten gebruiken, waardoor honderden portofoons uit het zicht zijn verdwenen, omdat ze niet goed zijn geregistreerd of geüpdatet. Deze portofoons zijn echter nog steeds in het bezit van de politie, want ze hebben een software-update gekregen die alleen op een politiebureau kan plaatsvinden. De portofoons die buiten gebruik zijn, zijn bijvoorbeeld vervangen, gerepareerd of tijdelijk uitgeleend, maar dat is niet goed doorgegeven. Sinds april dit jaar probeert de politie deze portofoons weer op orde te krijgen en te registreren.

Een portofoon die als vermist staat aangemerkt, is niet per se echt vermist. Het komt veel vaker voor dat deze portofoon ergens in een kast of lade ligt of dat hij is teruggestuurd naar het landelijk politiedienstencentrum dat verantwoordelijk is voor het beheer van de portofoons. Als een portofoon niet de laatste software-versie heeft, wordt hij automatisch geblokkeerd in het netwerk en wordt hij als vermist beschouwd. Dat betekent dus niet dat een portofoon in verkeerde handen is gekomen.

Het landelijke politiedienstencentrum voert gesprekken met alle politie-eenheden om beter zicht te krijgen op de uitgifte en inname van portofoons en heeft gevraagd om alle portofoons die nog ergens liggen in te leveren en te melden. Ook wordt de informatievoorziening verbeterd voor personeelsleden die naar andere afdelingen gaan of uit dienst gaan en is er opnieuw gecommuniceerd naar alle medewerkers wat ze moeten doen als ze een portofoon moeten inleveren. Zo wil de politie de administratie van de portofoons verbeteren. Verder wordt er gecommuniceerd wat een medewerker moet doen als een portofoon wel echt kwijt is geraakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *