WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AFVAL TELLEN IN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Aanstaande zondag -18 mei- kan iedereen aan het Hoekse strand meedoen met een opruim- en telacties van afval. Een initiatief van Stichting De Noordzee, dat zich samen met vierentwintig strandpaviljoens langs de hele kust richt op schone stranden. De afval-telacties zijn een voortelling voor de landelijke opruimactie in augustus, waarbij Stichting De Noordzee samen met vrijwilligers in één maand tijd de hele Noordzeekust hoopt op te ruimen.
In Hoek van Holland vindt de opruim- en telactie van afval plaats op 18 mei, aanmelden om 13.00 bij Beachclub Royal strand 2.
Na afloop is er voor elke deelnemer een consumptie.

Stichting De Noordzee roept iedereen op om het afval niet alleen op te ruimen, maar ook te tellen. In de zee en op de stranden zijn grote hoeveelheden afval te vinden. Op niet-toeristische stranden liggen gemiddeld vierhonderd stuks afval per honderd meter strand, zo blijkt uit onderzoek van
Stichting De Noordzee. De stichting wil door het afval te tellen graag meer gegevens verzamelen over de hoeveelheid en het soort afval op de Nederlandse stranden. Met deze informatie zou het probleem bij de bron aangepakt worden, denkt de stichting
Het afval wordt geteld met de Strandscanner, een gratis app voor iPhone of Android toestel. De gegevens van de telling stuurt de gebruiker na afloop door naar een centrale database op www.noordzee.nl/strandscanner.

In augustus wordt samen met vrijwilligers net als vorig jaar de héle Noordzeekust opgeruimd in 31 dagen. Meer info en aanmelden voor een etappe via www.noordzee.nl/tour.