WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AGRESSIEVE ARRESTANTEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Schiedamse gemeenteraadslid Robert Berns (CU-SGP) wil weten wat het stadsbestuur gaat doen met de aanpak van verwarde personen zoals die sinds een half jaar in Den Haag wordt toegepast. Daar werken de geestelijke gezondheidszorg (Parnassia Groep), politie, het openbaar ministerie en de gemeente Den Haag samen met de opvang van verwarde personen.
cel politiebureau 2
Naast het Haagse politiebureau is een Opvang Verwarde Personen (OVP) geopend. Hier kunnen agenten personen afleveren die worden verdacht van een misdrijf en agressief zijn of overlast veroorzaken. In een aantal gevallen gaat het om mensen die drugs, al dan niet in combinatie met alcohol, of verkeerde medicijnen hebben gebruikt. De OVP biedt dag en nacht hulp. Een medewerker van de GGZ beoordeelt direct wat mensen mankeert en welke hulp ze nodig hebben. Door deze aanpak zijn agenten veel minder tijd kwijt aan het zoeken naar passende opvang voor dit soort arrestanten.

De ChristenUnie-SGP is benieuwd of deze aanpak vergelijkbaar is met de Schiedamse situatie en of het mogelijk is de Haagse aanpak zonodig op termijn ook in Schiedam in te passen.