WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AL JAREN BEPERT ONDERHOUD SCHIEDAMSE SPORTHALLEN EN ZWEMBADEN

SCHIEDAM- In de afgelopen jaren is lang niet al het geplande onderhoud ook daadwerkelijk uitgevoerd bij de Schiedamse binnensportaccommodaties, met name de zwembaden, sporthallen Margriet en Groenoord en in mindere mate ook de sportzalen Zuid en Oost. Dat blijkt uit het exploitatierapport van Drijver (2e kwartaal 2019). Het niet uitvoeren van het onderhoud heeft te maken met de toekomst van enkele accommodaties. Bovendien loopt over een jaar het contract af met Optisport voor exploitatie en beheer van de zwembaden, sporthallen- en sportzalen.

De gemeente heeft een Meerjaren Beheer en Onderhoudsplanning laten opstellen, door een daarin gespecialiseerde partij, maar het stadsbestuur heeft nog geen kennisgenomen van deze rapportage.

Optisport is verplicht de accommodaties te exploiteren en ingericht te houden als publieke voorziening. Optisport is sinds 2013 verantwoordelijk voor de activiteiten, planning en het gebruik door scholen en verenigingen . Daarnaast heeft Optisport de vrijheid om commerciële activiteiten in de binnensportaccommodaties te organiseren.

Wat het gemeentenbestuur betreft voert Optisport haar taken op de juiste wijze uit, conform het exploitatiecontract.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 gedachten over “AL JAREN BEPERT ONDERHOUD SCHIEDAMSE SPORTHALLEN EN ZWEMBADEN

  1. Schiedam mag daar zeker wat aan gaan doen. Het achterstallige onderhoud laat te wensen over. De vloer van sporthal groenoord is bijna een schaatsbaan, voor de veiligheid van de sporters moet daar zeker wat aan gedaan worden. En de kleedkamers zijn te vies voor woorden. Hoop dat gemeente Schiedam daar iets aan gaat doen

  2. Ik ben de vakleerkracht bewegingsonderwijs van de Sint Jozefschool. Ik geef iedere week les in zaal zuid en ik ben verrast dat de gemeente Schiedam te vrede is met optisport. De sporthal is regelmatig vies om dat de schoonmaak niet iedere dag plaats vind. De douches niet goed door gelucht kunnen worden. Hierdoor zijn er allerlei schimmel plekken in de douches. Douch kranen gaan niet goed dicht en lekken andere kranen geven juist weer geen water. Ook ander onderdelen worden slecht onderhouden. De kapotte lampen, los hangend verwarming, enz. Het ergste vind ik dat de sportmaterialen afgekeurd zijn maar niet worden vervangen, waardoor ik activiteiten niet kan doen, aangepast moet uitvoeren of met afgekeurd materiaal moet werken. Het gaat hier om materiaal wat al zeker een jaar niet meer voldoet. Deze zaken heb ik regelmatig aangegeven bij optisport maar zij pakken dit helaas onvoldoende op waardoor de situatie nauwelijks verbeterd. Ik zou dan ook graag in gesprek raken met de gemeente en hun uit willen nodigen voor een bezoek in de zaal, zodat ik de loop van zaken kan vertellen en tonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *