WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ALLEEN VEILIGE LED-VERLICHTING IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Veiligheid gaat in Schiedam een rol spelen bij de aanbesteding van nieuwe lantarenpalen voorzien van LED-lampen. Die toezegging doet wethouder Fahid Minhas (VVD) aan seniorenpartij AOV. Veiligheid moet boven duurzaamheid worden gesteld, vindt het AOV. “Het verkeerd in gebruik stellen van LED-verlichting zorgt voor onveilige situaties op straat, waar vooral oudere mensen moeite mee hebben”, betoogt de partij.

Schiedam blijft hoe dan ook inzetten op LED-verlichting op straat. Wethouder Minhas: “We hebben in 2016 een aanbesteding gehad en die is mislukt. Vervolgens is nagedacht over hoe om te gaan met het volgende traject. Ik denk dat uitgerekend het component LED-verlichting de meest duurzame keuzen is, aangezien we verwachten dat dit ook een flinke besparing zal opleveren in de energieopbrengst.” Het AOV onderschrijft die duurzaamheid, maar op heel veel verschillende plekken in Schiedam zou het niet veilig zijn toegepast.

Ongeveer 70% van de straatlantarens in Schiedam-Spaland geeft te weinig licht, sinds de lantarenpalen zijn voorzien van LED-lampen. Dat werd in januari duidelijk uit een onderzoek dat bewoners hebben laten uitvoeren naar de straatverlichting in de Vlinderhoven.  Actie bleef uit, omdat er bij de gemeente geen klachten waren binnengekomen, maar die klachten zijn er wel degelijk, meent het AOV.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *