WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ALLES OVER DE SAMSUNG GALAXY S21

We kunnen met zijn allen gaan genieten van de Samsung Galaxy S21, want dit nieuwe model is eindelijk gearriveerd. Wie weet heb je al een passende hoes gekocht voor je smartphone, bijvoorbeeld een transparant hoesje of juist een hoes vol kleuren. Zoals we inmiddels van Samsung gewend zijn, zit dit nieuwe model tjokvol verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger.

Tegelijkertijd zijn er ook een aantal dingen hetzelfde gebleven. In het Engels zeggen ze: if it ain’t broke, don’t try to fix it. Naar het Nederlands vertaald betekent dit: als het niet kapot is, moet je niet proberen het te maken. Samsung is zo slim geweest om de goede dingen van de Samsung Galaxy S20 te behouden en vooral op het gebied van software grote verbeteringen aan te brengen. Hieronder gaan we dieper in op alles wat je moet weten over de Samsung Galaxy S21.

Drie verschillende edities

In totaal zijn er drie edities van de Samsung Galaxy S21 uitgekomen. Ten eerste is er de standaard editie van deze telefoon. Deze telefoon heeft een opslagcapaciteit van 128 GB, maar er is tevens een duurdere versie met 256 GB aan opslagruimte. Deze telefoon is voorzien van een 6.2 inch scherm. In totaal zijn er drie camera’s aanwezig die ieder haarscherpe foto’s kunnen maken. Het beeldscherm heeft een framerate van 120 frames per seconde, waardoor video’s en dergelijken er vloeiend uitzien. Bovendien wordt de framerate aangepast aan de activiteit, zodat de accu niet te snel leeg loopt. Zonder problemen kun je zware games en apps runnen op dit toestel. Wel gaat de accu minder lang mee in vergelijking met de S21 Plus.

Samsung Galaxy S21 Plus

Daarnaast is er de tweede editie: de Samsung Galaxy S21 Plus. Ook bij deze editie heb je de keuze tussen een opslagcapaciteit van 128 GB of 256 GB. Ten eerste valt op dat het scherm iets groter is ten opzichte van de standaard editie: 6.7 inch versus 6.2 inch. De kwaliteit van het beeldscherm is uitstekend, waarbij je wederom kunt genieten van vloeiende beelden dankzij de hoge framerate. Zonder problemen kun je de meest intensieve apps en games gebruiken op deze smartphone. Bovendien ben je tot en met januari 2025 verzekerd van de meest recente beveiligingsupdates.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Tot slot is er nog de Samsung Galaxy S21 Ultra. Wederom heb je de keuze tussen 128 GB of 256 GB aan opslagruimte, alhoewel 256 GB bij dit model de norm is. Dit is een flinke telefoon. Waar de S21 Plus al beschikte over een groot scherm, is de S21 Ultra nog net wat groter met een scherm van 6.8 inch. Daarnaast zijn de camera’s nog beter op dit model. Zo kun je met de telelens tot wel 10 keer inzoomen zonder dat er enige vorm van verlies van kwaliteit optreedt. De meest veeleisende apps en games draaien nog soepeler op deze smartphone. Daarnaast gaat de accu een stuk langer mee in vergelijking met de andere edities. Alles is uitstekend aan dit model.

Opvallendste verbeteringen van deze Samsung smartphone

Veel mensen viel het op dat de hardware van de S21 relatief vergelijkbaar is in vergelijking met de S20. Zo zijn er nog altijd drie camera’s aanwezig en ook het scherm is op sommige fronten hetzelfde gebleven. Aangezien deze onderdelen sowieso al de crème de la crème op dit gebied waren, is er ook weinig reden om ze nu al te verbeteren. Wel valt op dat de camera’s voorzien zijn van een moderner uiterlijk. Tevens is de software van de camera’s verbetert. Foto’s en video’s maken gaat nog soepeler. Daarnaast is het mogelijk om foto’s te maken van je video’s. Zo maak je een mooi moment tastbaarder.

Daarnaast vallen de verbeteringen aan het scherm van de Samsung Galaxy S21 op. Dankzij de hoge framerate van 120 FPS (frames per second) ziet alles er vloeiender uit dan ooit. Dit merk je overal, of je nu een video bekijkt of een game aan het spelen bent. Een slim idee is het feit dat de verversingssnelheid wordt aangepast per activiteit. Zou deze snelheid altijd hoog zijn, dan loopt je batterij veel sneller leeg. Dat is nu niet het geval, wat de levensduur van de accu ten goede komt.

Goede bescherming

Welke editie van deze telefoon je ook hebt, je wilt er zeker van zijn dat je zolang mogelijk plezier kunt beleven aan deze smartphone. Goede bescherming is daarom essentieel. We raden daarom aan om een gekleurd of transparant hoesje uit te zoeken voor je telefoon. Zo weet je zeker dat je smartphone optimaal beschermd wordt en beter bestand is tegen een val. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, en schade wil je het liefst voorkomen. Bovendien zorgt een hoesje er voor dat je meer grip hebt, wat de kans op het laten vallen van je telefoon significant vermindert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *