WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

AMIR K. (28) VERDACHT VAN STALKING EN MISHANDELING TE VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Deze week zal Amir K. (28), geboren in Cognac-Frankrijk, en woonachtig in Rotterdam, voor de meervoudige strafkamer verschijnen. Hij wordt beschuldigd van een reeks misdrijven, waaronder stalking, mishandeling en bedreiging.

Volgens de tenlastelegging heeft K. tussen 26 december 2022 en 24 maart 2023 in Vlaardingen en Rotterdam, herhaaldelijk en opzettelijk inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van C.Y. Dit deed hij door middel van het sturen van berichten via Snapchat en Facebook, telefonisch contact, WhatsApp-berichten, e-mails, en door langs te gaan bij de woning van Y. en bij de woning van haar ouders. Daarbij zou hij eigendommen hebben vernield.

Op 13 mei 2022 zou K. zijn echtgenote, Y., hebben mishandeld door haar tegen het gezicht te slaan of te stompen. Daarnaast wordt hij ervan beschuldigd Y. te hebben bedreigd met misdrijven tegen het leven gericht of met zware mishandeling, door haar dreigende woorden toe te voegen zoals: ‘Jij bent dood. Ik maak je dood als je die spiraal niet weghaalt.’

Op 23 maart 2023 zou K. in Rotterdam opzettelijk en wederrechtelijk een spiegel hebben vernield in een woning die toebehoorde aan Y., en op dezelfde datum zou hij Y. hebben bedreigd met de dood of zware mishandeling.

Verder wordt K. ervan beschuldigd Y. te hebben bedreigd met misdrijven tegen het leven gericht of met zware mishandeling, door dreigende woorden zoals: ‘Kom naar buiten, ik ga je doodmaken. Ik maak jou en je ouders dood.’

K. is in het bezit van een Marokkaans paspoort en zal zich moeten verantwoorden voor de aanklachten die zijn gebaseerd op verschillende artikelen van het Wetboek van Strafrecht, waaronder artikel 285b lid 1, artikel 300 lid 1, artikel 304 lid 1 ahf/sub 10, en artikel 350 lid 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *