WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ANDRE HAZES IN SINT JANSKERK SCHIEDAM

SCHIEDAM- De muziek van de enige echte Amsterdamse volkszanger Andre Hazes galmt op 22 november door de Grote of Sint Janskerk in Schiedam. De hele avond zal een coverband de muziek van wijlen Hazes ten gehore brengen als eerbetoon aan de zangers wiens muziek nog altijd populair is.

Hazes overleed op 23 september 2004 na twee hartinfarcten en een hartstilstand. Op 23 september 2005 werd, conform de wens van de zanger, een deel van zijn as met tien vuurpijlen de lucht in geschoten vanaf het strand van Hoek van Holland. Hazes had een vakantiehuisje op het recreatieoord achter de duinen in de badplaats. Op dezelfde dag werd ook zijn standbeeld onthuld op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam.

Hazes werd in de late jaren ‘70 bekend door zijn eigentijdse vorm van het levenslied. Hij geldt als een van de meest succesvolle artiesten van Nederland. Hazes onderscheidde zich door zijn herkenbare stem en met zijn typische Hazes-nummers.

Tot zijn grootste hits behoren Eenzame kerst (1976), Een beetje verliefd (1981), Ik meen ’t (1985), Wij houden van Oranje (1988), Bloed, zweet en tranen (2002), en postuum Zij gelooft in mij (2004) en Blijf bij mij (met Gerard Joling, 2007). Hazes bracht minstens driehonderd verschillende nummers uit op zesendertig albums (exclusief compilatie-albums). 12 Jaar na zijn dood werd de niet eerder uitgekomen single Op De Schoorsteen Staat Een Foto postuum uitgebracht.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *