WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘ANONIEM TIPPEN EXPLOSIES VLAARDINGEN MET 50.000 EURO BELONING’

VLAARDINGEN- De beloning van 50.000 euro in de zaak van de reeks explosies bij panden van een Vlaardingse loodgieter heeft nog niet geleid tot de gouden tip, daarom komt de politie nu met een oproep waarbij anoniem tippen mogelijk is zonder de beloning mis te lopen.

Tipgevers die in aanmerking willen komen voor de beloning van 50.000 euro lopen die beloning in principe mis wanneer ze anoniem willen blijven, maar als u belt met de opsporingstiplijn (0800-6070) en u wilt dat uw identiteit geheim blijft, dan kan de politie uw naam buiten het dossier laten. Dit noemt men ‘tippen onder nummer’. Uw naam wordt dan in het dossier vervangen door een nummer.

Een andere optie is TCI (088-66177): Rechercheurs van de TCI zijn getraind om met mensen die een tip willen geven af te spreken en informatie van hen te ontvangen. Zij spelen deze informatie weer geanonimiseerd door naar andere rechercheurs binnen de politie, waardoor uw identiteit ook anoniem blijft.

Voorzichtigheid blijft geboden, want er zijn enkele gevallen bekend waarin tipgevers in de problemen zijn gekomen. Het betreft gevallen met kroongetuigen, nadat hun naam toch opdook in een dossier. Een van de meest bekende is dat van Reduan B., de broer van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces. Reduan B. werd in 2018 vermoord, kort nadat bekend werd dat zijn broer als kroongetuige zou optreden tegen leden van de Mocro-maffia.

Een ander voorbeeld is de zaak van Peter La Serpe, een kroongetuige in het Passage-proces tegen Willem Holleeder en anderen. La Serpe kreeg te maken met ernstige bedreigingen en moest onder zware beveiliging leven.

6 gedachten over “‘ANONIEM TIPPEN EXPLOSIES VLAARDINGEN MET 50.000 EURO BELONING’

 1. Helaas werkt dat niet zo. Advocaat van de tegenpartij moet na kunnen trekken 9f de tip op waarheid berust, en of de tipgever niet kwaadwillig is.
  Dus komt altijd de naam te weten, anders kan hij de tip nietig laten verklaren.
  Pas bij meerdere melders met precies hetzelfde verhaal kan anonimiteit gewaarborgd worden.
  Geef dus nooit een tip, hoe mooi het bedrag ook eruit ziet!
  Is mijn advies.

  1. Als je ,,gewoon ” meldt wat je weet is jouw huis de volgende die ontploft, daar zorgen de advocaten van de tegenpartij wel voor Ladage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *