WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

APP HERINRICHTING STATION SCHIEDAM NIEUWLAND

SCHIEDAM-  Rondom de herinrichting van de omgeving bij station Schiedam-Nieuwland is een app beschikbaar. Met de speciaal ontwikkelde applicatie kan iedereen de kwaliteit van de openbare ruimte beoordelen en bijvoorbeeld ook de informatievoorziening.

De werkzaamheden binnen het project Hoekse Lijn zijn in volle gang. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) bouwt de treinverbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland om naar een metrolijn. Tijdens de ombouw verandert station Nieuwland in een metrostation. De gemeente Schiedam richt tegelijkertijd het gebied rond het metrostation opnieuw in.

Om de beleving van gebruikers in de omgeving nabij station Nieuwland te onderzoeken, heeft de gemeente Schiedam in samenwerking met Buro Cite een applicatie gemaakt. Voor het stationsplein Nieuwland kunnen gebruikers de volgende thema’s beoordelen:

  • Parkeren tijdens de werkzaamheden
  • Bereikbaarheid
  • Informatievoorziening

 

De ‘belevings-app’  is zowel via desktop, tablet als telefoon te gebruiken. Via de url kunnen gebruikers sterren geven aan de genoemde stellingen. Vijf sterren geeft aan dat de gebruiker het eens is met de stelling, bij één ster oneens. Vervolgens kan de gebruiker een aantal subvragen per thema beantwoorden. De gemeente Schiedam ontvangt een rapportage en verwerkt de input.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *