WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ARBEIDSMIGRANT (21) SCHIEDAM OP DIEVENPAD

SCHIEDAM- De 21-jarige D.G. uit Schiedam, oorspronkelijk afkomstig uit Polen, wordt bij de politierechter in Dordrecht verwacht, omdat hij – volgens het Openbaar Ministerie – twee diefstallen heeft gepleegd in september 2021 te Rotterdam.

G. wordt beschuldigd van het stelen van twee flessen eau de toilette of parfum van de Lidl-supermarkt aan de Lange Hilleweg 103-115 in Rotterdam. Dit incident vond plaats op 25 september 2021. Volgens artikel 310 van het Wetboek van Strafrecht wordt hij ervan beschuldigd deze goederen weggenomen te hebben met het doel zich deze wederrechtelijk toe te eigenen.

In een afzonderlijk incident op 13 september 2021, eveneens in Rotterdam, heeft G. een fiets ontvreemd die toebehoorde aan een tot op heden onbekend gebleven persoon. De diefstal werd uitgevoerd door middel van braak of verbreking, wat een verzwarende omstandigheid is onder artikel 311 van het Wetboek van Strafrecht.

De jongeman, die in Schiedam woonachtig is, zal nu de gevolgen van zijn daden onder ogen moeten zien. De rechtbank heeft nog geen details over de strafmaat vrijgegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *