WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

ARJAN ELENBAAS EXPOSEERT IN GLASFABRIEK SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Schiedamse tekenaar en zeefdrukker Arjan Elenbaas ziet zijn omgeving als de grote inspiratiebron voor zijn werk. Zijn waarnemingen en leefomgeving staan centraal. Inspiratie vindt hij in het dagelijkse. Hoewel Arjan Elenbaas bekend is van zijn stadsgezichten, laat hij zich bij vanaf 31 maart 2023 van een andere kant zien.

De werken zijn groter dan we gewend zijn van Elenbaas. Het is duidelijk dat de maker het experiment is aangegaan: in formaat, werkwijze én onderwerp. Elenbaas lijkt zijn Zeeuwse komaf te omarmen en in plaats van statige architectuur, zien we bomen en dijken. De metershoge werken geven blijk van urgentie. En waar de stadsgezichten in oplage werden gemaakt, laat hij in deze expositie enkel unieke werken zien.

Zeefdrukkunst is meer dan een uitstervend ambacht. Er is experiment mogelijk en dat laat Elenbaas met deze serie haarfijn zien. De werken zijn vanaf 31 maart 2023 te zien in Ultraum, gelegen op het bedrijventerrein van de voormalige Glasfabriek aan de Buitenhavenweg in Schiedam. De feestelijke opening start om 16:00 uur. De expositie is tot en met 14 mei 2023 te zien.

Openingstijden Ultraum:

Vrijdag 16:00 – 23:00

Zaterdag 12:00 – 23:00

Zondag 12:00 – 20:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *