WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘ASOCIAAL PARKEERGEDRAG SCHIEDAM-HARGA’

SCHIEDAM- Het parkeren in Sportpark Harga loopt uit de hand, waardoor handhavers boetes moeten uitdelen. Daarvoor waarschuwt de gemeente Schiedam. Al geruime tijd krijgt de gemeente klachten van bewoners van de nieuwe woonwijk Harga over het wildparkeren in de buurt, in de bermen van de Olympiaweg en het hockeylaantje, waardoor er soms gevaarlijke situaties ontstaan.

Ook van gebruikers van het nieuwe sportpark hoort de gemeente regelmatig klachten dat bezoekers, maar ook eigen leden zich niet veel aantrekken van de verkeersregels aldaar. Het zou gaan om ongewenst gedrag, waarvoor de gemeente al eerder heeft gewaarschuwd, maar dat desondanks hardnekkige vormen aanneemt en ook zorgt voor verbaal geweld naar vrijwilligers van de verenigingen. Aangezien de klachten niet verminderen, is besloten om strenger te gaan handhaven.

De medewerkers van de Lichtblauwe Brigade (LBB) zullen de komende weken vaker te zien zijn ter plaatse en zullen in eerste instantie waarschuwingen uitdelen aan iedereen die fout of wild parkeert. Dit geldt op zowel de kleine parkeerplaats (waar soms nog automobilisten parkeren die daar feitelijk niets te zoeken zouden hebben) als voor de Olympiaweg en het hockeylaantje.

Iedereen die mag parkeren op de kleine parkeerplaats (aangegeven met bordjes) moet zichtbaar een parkeerkaart op het dashboard leggen, zodat dit controleerbaar is voor de LBB.

Mocht het waarschuwen niet voldoende resultaat hebben, dan zal de LBB gaan verbaliseren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “‘ASOCIAAL PARKEERGEDRAG SCHIEDAM-HARGA’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *