WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BANDENPRIKKER (33) SCHIEDAM AANGEHOUDEN

SCHIEDAM- De politie heeft een 33-jarige man opgepakt die ervan wordt verdacht in verschillende steden autobanden te hebben lek gestoken. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, zou niet alleen in Schiedam actief zijn geweest, maar ook in Rotterdam IJsselmonde, het Oude Noorden en Den Haag. Hij hield zich van september ‘23 tot half januari ‘24 bezig met het vernielen van auto’s door de banden lek te prikken. Na een uitgebreid politieonderzoek, waarbij getuigenverklaringen een belangrijke rol speelden, kon de verdachte op 10 januari worden aangehouden.

De politie verdenkt de man ervan dat hij op 16 september zijn eerste banden lek prikte in Rotterdam- Zuid, in de wijk Groot IJsselmonde. Van de 37 voertuigen die daar geparkeerd stonden, werden één of meer banden lek geprikt. De politie ontving acht aangiftes van vernieling. Eind oktober stopten de vernielingen in Rotterdam-Zuid, maar vanaf begin oktober begonnen ze in Schiedam. Daar werden van 28 auto’s één of meerdere banden lek gestoken. Hiervan kwamen 18 aangiftes van vernieling binnen. Vervolgens verplaatste de verdachte zijn werkterrein vermoedelijk naar de Bergpolderstraat en Vlaggemanstraat in het Oude Noorden en naar Den Haag. In de Hofstad werden eind november in één week 32 auto’s beschadigd door op de wielen in te steken. Dat leverde acht aangiftes van vernieling op.

In het Oude Noorden van Rotterdam was het het ergst; daar zou hij vermoedelijk zijn slag hebben geslagen in de periode van 21 november 2023 tot en met 10 januari dit jaar. De aangiften van vernieling stroomden binnen: in totaal ruim 30 stuks. Bij ruim 50 auto’s werden banden lek geprikt.

Het onderzoek is nog in volle gang in het ‘Oude Noorden’ en de verschillende gebieden hebben al belangrijke informatie uitgewisseld. Uiteindelijk kon de man door onderzoek en met behulp van getuigen worden aangehouden. Mede dankzij de slachtoffers die aangiften deden, kon de politie het onderzoek doen en de verdachte aanhouden.

Eén gedachte over “BANDENPRIKKER (33) SCHIEDAM AANGEHOUDEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *