WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BEDRIJFSBUSJES SCHIEDAM DE WIJKEN UIT

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam wil parkeergarages bouwen voor de tweede en derde auto op bedrijventerreinen in Oost, Zuid en West. De bedrijventerreinen zouden goede mogelijkheden bieden, in verband met het dubbelgebruik: overdag door werknemers en in de avond door bewoners. Volgend voorjaar moet hierover meer duidelijk worden bij het verschijnen van de nieuwe mobiliteitsvisie.

Een van de maatregelen genoemd in het Uitvoeringsprogramma Parkeren 2017-2020 is het weren van busjes en het realiseren van bewaakte parkeerplaatsen voor deze busjes buiten de wijken. In verschillende wijkbijeenkomsten is de aanpak van bedrijfsbusjes aan de orde geweest. In het kader van de nieuwe mobiliteitsvisie zal dit onderwerp ook weer aandacht krijgen, als de gemeente na de zomer met bewoners in gesprek gaat over de parkeerdruk in de wijken.

In het stedelijk gebied gaan gebouwde parkeervoorzieningen in het algemeen ten koste van woningen en zijn de kosten ervan zeer hoog. Bovendien is de bereidheid om te betalen voor parkeerplaatsen niet groot. Uit een uitvoerig parkeeronderzoek uit 2015 blijkt dat tot op buurtniveau een belangrijk deel van de hoge parkeerdruk wordt veroorzaakt door bedrijfsbusjes.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 gedachten over “BEDRIJFSBUSJES SCHIEDAM DE WIJKEN UIT

  1. gemeente weet dat al jaren ,,maar laat dat op zijn beloop ! waar zijn zij mee bezig op het stadskantoor ? ozb en Belastingverhogingen ! de parkeeroverlast is enorm ,,
    goede oplossing is speciale parkeerplaatsen voor bedrijfsbussen ! kan bewaakt worden of door camera’s of blauwe brigade !

  2. parkeren is een verschikking ook in west hier zijn veel te weinig plaatsen. Verzorgers en bezoekers van Frankeland staan hier in de straten omdat er hier nog geen betaald parkeren is en de haven is leeg.Want daar moet wel betaald worden. Nu zijn er weer woningen gebouwd op de plek van de school maar verrassend de parkeerplaatsen zijn nog niet klaar. Op de BK laan zijn er veel plaatsen vervallen bij de nieuwbouw omdat daar inritten voor de woningen zijn,En zo kunnen wij nog wel een aantal punten opnoemen.Wij hebben het vorig jaar al aangegeven dat wij betaald parkkeren willen maar de gemeente doet of haar neus bloed en kijk de andere kant op. Ga ook die witte nummerplaten eens aanpakken zou ook al heel veel schelen.

  3. Ik hoop dat dit niet weer een loze kreet is. Dit is al vele malen aangedragen door bewoners. Blijft het feit dat het alleen nog bij metro station Troelstralaan onbetaald parkeren is en metro gangers massaal hun auto hier neergooien, dit is het laatste metro station richting Rdam waar je nog onbetaald kunt parkeren laat het maar betaald parkeren worden miv gisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *