WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BETER VOOR VLAARDINGEN: ‘JETTEN GEEF TOE DAT JE 70% IN BREDA WOONT’

VLAARDINGEN- Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) doet er verstandig aan alsnog openlijk toe te geven dat ze voor 70% in Breda woont en 30% in Vlaardingen verblijft. Dat advies geeft Ben Trooster, van oppositiepartij Beter voor Vlaardingen (BvV), aan de eerste burger van de haringstad.

Jetten vertikt het om met de moderne techniek het onweerlegbaar bewijs te leveren dat ze daadwerkelijk in Vlaardingen woont. Voor dat bewijs hoeft de burgemeester slechts de gegevens van haar Ipad te tonen, denkt raadslid Tim Thiel (Fractie Boers). Hij heeft de burgemeester daar om verzocht in een reeks schriftelijke vragen, maar die vragen weigert Jetten te beantwoorden.

De fractie van BvV heeft enkele weken terug al een gesprek aangevraagd en gevoerd met de burgemeester over haar functioneren. Trooster: “Want alles loopt uit de klauwen wat ze aanraakt, bij wijze van spreken. Ze ziet er charmant uit hoor. Dus wij hebben gezegd; maak er gebruik van, zodat je ook wat handiger overkomt. Ja, ze was blij met dat gesprek. Je merkt ook aan haar dat ze daarna in de raad al wat sympathieker overkomt. Ze toont ook begrip.”

Trooster vervolgt: “Dus ik bedoel, wij hebben op zich niks tegen de burgemeester, maar elke functionaris die moet wel voldoen aan de taken. En als er vragen worden gesteld door de fractie Boers dan kan je zeggen van ik beantwoord ze niet, om allerlei rare redenen, je kan ook zeggen, joh, ik woon 70% in Breda en 30% in Vlaardingen. Of ik ben alle werkdagen in Vlaardingen. Maar geef gewoon antwoord! Je maakt het je zo moeilijk, weet je wel. Het is allemaal zo onhandig.”

Verkiezingswinnaar ONS. Vlaardingen is eveneens uitgesproken over de weigering van Jetten om openheid van zaken te geven. Het niet beantwoorden van raadsvragen is een ernstige aantasting van een democratisch recht, vindt men bij ONS.

Op Tweede Pinksterdag bezocht Waterweg Actueel een straat in Breda waar Jetten en haar echtgenoot een pand bezitten. Bewoners van de bewuste straat in Breda lieten duidelijk weten dat de burgemeester van Vlaardingen bij hen in de straat woont. Jetten spreekt dit met klem tegen, maar laat elke bewijs achterwege.

De voordeurbel van Jetten in Vlaardingen.
Jetten begeeft zich op glad ijs indien haar appartement in Vlaardingen-Holy vooral gebruikt wordt als een postbusadres. Immers burgemeester Jetten benoemt integriteit telkens weer als speerpunt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “BETER VOOR VLAARDINGEN: ‘JETTEN GEEF TOE DAT JE 70% IN BREDA WOONT’

  1. Was dat nou zo moeilijk Mevr. Jetten ? ikzelf maak er dan maar 50/50 van maken wat ik heel goed kan begrijpen. Ik woon nl. ook in Breda en heb het er reuze naar mijn zin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *