WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘BEVEILIGING STEDELIJK MUSEUM SCHIEDAM OP ORDE’

SCHIEDAM- Het probleem van het achterstallig onderhoud (één kozijn met houtrot) bij het Stedelijk Museum Schiedam is bekend bij de eigenaar van het pand, de gemeente Schiedam. “Samen met een architect kijken we naar mogelijke oplossingen om dit verschijnsel in de toekomst te voorkomen”, laat een woordvoerder weten. Bij het museum zelf wil een woordvoerster liever niet op de zaak ingaan: “Wij zijn huurder van het gebouw”. Het museum stelt dat de beveiliging van de aanwezige kunstschatten op orde is.

Enkele dagen terug kwam raadslid Andreas Rose (GBS) tot de ontdekking dat het houtwerk in een dusdanige staat verkeert dat een vinger naar binnen steken weinig moeite kost.

Een groep Roemenen stalen in oktober 2012 zeven schilderijen uit de Kunsthal in Rotterdam. Tijdens een daaropvolgende persconferentie zei de directrice dat de Kunsthal beschikt over ‘state of the art’-beveiliging. Toch was het voor de later opgepakte verdachten ‘heel simpel’ om de Kunsthal binnen te komen, zo heeft hun advocaat destijds verklaard. Ook bij de inbraak in het Van Gogh Museum in 2002 kwamen inbrekers vrij eenvoudig binnen. Ze namen toen twee Van Gogh schilderijen mee. In datzelfde jaar werden uit het Museon in Den Haag diamanten en juwelen ter waarde van 6 miljoen gestolen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *