WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BEWONER SCHIEDAM-OOST DUIKT VOOR KETTINGZAAG

Om deze boom gaat het. De boom staat aan de rand van het sloopgebied.
Om deze boom gaat het. De boom staat aan de rand van het sloopgebied.
SCHIEDAM- Nog net op tijd is Leo Zwanenburg , namens de Bewonersvereniging Schiedam-Oost (BVSO), voor de ronkende kettingzaag van een aannemer gesprongen. De uitvoerder stond op het punt om een boom te rooien naast supermarkt Lidl in de Dieselstraat. De BVSO is het daar niet mee eens en heeft de rechter verzocht het omzagen van de boom te verbieden. Zolang de rechter geen uitspraak heeft gedaan mag er niet worden gekapt. De aannemer was hiervan niet op de hoogte.

“De communicatie tussen de aannemer en de gemeente verloopt niet goed”, concludeert Zwanenburg. Hij was inspreker, namens de BVSO, bij de gemeenteraad vlak voor behandeling van het bestemmingsplan Wetenschappersbuurt. Dat was op dinsdag 20 december. De donderdag daarop ging desondanks toch de kettingzaag aan bij de uitvoerder. Tot ontsteltenis van Zwanenburg.

De snelle actie van het bestuurslid van de BVSO heeft ervoor gezorgd dat de boom ongeschonden het nieuwe jaar heeft gehaald, maar de uitvoerder wil hoe dan ook van de boom af, omdat deze het bouwverkeer in de weg zou staan. Vrachtwagens die het bouwterrein op willen hebben moeite met de bocht waarlangs de boom staat.

Naar verwachting doet de rechter volgende week uitspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *