WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘BEWONERSONDERSTEUNER SCHIEDAM ONVINDBAAR’

SCHIEDAM- Huurders in Schiedam met woonproblemen treffen geen laagdrempelige hulp meer nu het SOBO deze taak officieel niet langer vervult. De bewonersondersteuner waarmee de gemeente schermt is onvindbaar. Tot die conclusie komt het AOV na gesprekken met de verschillende WijkondersteuningsTeams (WOT). En na bestudering van de website van de gemeente Schiedam. Daar wordt sinds maandag doorverwezen naar www.huurcommissie.nl. Wethouder Bregman (D66) is zich van geen kwaad bewust.

Karin de Vries (AOV): “Het linken van een website van de gemeente aan een landelijke website is absoluut onvoldoende. Bij huurcommissie.nl wordt al gelijk gesproken over hoorzittingen, procedures en dergelijke. Wij van het AOV denken dat het mensen eerder afschrikt in plaats van dat het ondersteuning biedt.”

Het AOV heeft met medewerkers van verschillende WOT’s gesproken. Deze zouden nog steeds mensen verwijzen naar het SOBO. De Vries: “Een ander alternatief is namelijk bij hen nog niet bekend. Wij hebben ook met deze professionals naar de website gekeken van huurcommissie.nl. En ook zij haakten af. De medewerkers van het WOT willen eigenlijk iemand kunnen bellen of met iemand een afspraak kunnen maken.”

De wethouder heeft andere informatie. Bregman: “De WOT’s verwijzen ook actief door naar de bewonersondersteuner die hier in het pand zit (stadskantoor, red.). Die een expertise heeft die vroeger bij het SOBO zat. Dat is dezelfde meneer.”

Bregman zal binnenkort over het onderwerp nader aan de tand worden gevoeld door de gemeenteraad. Het AOV en de fractie Van Dijk vinden het onderwerp belangrijk genoeg voor een debat.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Eén gedachte over “‘BEWONERSONDERSTEUNER SCHIEDAM ONVINDBAAR’

  1. Die wethouder Bregman is zo’n gladjakker. Het eigenbelang, de onoprechtheid en de geslepenheid druipen er vanaf. Dit is precies waar de gemeente op afstuurt: de burger monddood maken. Heb er echt geen goed woord voor over. Ze moeten zich diep schamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *