WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BEZUINIGINGSVOORSTELLEN IKV VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In reactie op de aangekondigde miljoenen bezuinigingen door het Vlaardingse stadsbestuur komt de Industriële Kring Vlaardingen (IKV), de belangenorganisatie van vooral de in Vlaardingen gevestigde multinationals, met meerdere voorstellen. Volgens de IKV leven er namelijk veel ideeën onder Vlaardingers, die kunnen bijdragen om de voorzieningen overeind te houden die nu onder druk staan. In een open brief legt de IKV ruim tweeëndertig, in de afgelopen maanden verzamelde, ideeën en mogelijkheden voor.

De ondernemerskring zelf steekt van wal met de vaststelling dat wanneer de maatschappelijke organisaties aan commerciële bedrijven met daadwerkelijk interessante voorstellen komen, het mogelijk moet zijn veel meer geld en middelen te genereren voor deze nu van subsidie afhankelijke organisaties. Het model waarbij bedrijven puur op basis van giften of eenvoudige sponsoring maatschappelijke organisaties ondersteunen is niet stabiel en duurzaam. Zeker niet bij economische tegenwind. Wederzijds van directe toegevoegde waarde zijn in plaats van slechts indirecte, maakt samenwerken pas ècht interessant. Dit vereist echter wel lef, doorzettingsvermogen en wat ondernemerschap, schrijft de IKV.

Begin Juli werd gedemonstreerd tegen de angekondige bezuinigingen op onder meer de Stadsgehoorzaal. Zonder subsidie aan dit theater zou Vlaardingen veranderen in een spookstad.
Begin Juli werd gedemonstreerd tegen de aangekondige bezuinigingen op onder meer de Stadsgehoorzaal. Zonder subsidie aan dit theater zou Vlaardingen veranderen in een spookstad.

Een onbekend aantal Vlaardingers komt met het model van extra lastenverzwaring. De IKV noteerde onder meer het plan voor een speciale voorzieningenbelasting waarmee alle voorzieningen in stand worden gehouden: een voorzieningenabonnement voor iedere burger: 100 euro meer belasting, waarvoor u als tegemoetkoming dan vijf maal kan zwemmen, een keer een theater mag bezoeken of de mogelijkheid krijgt een eigen konijn een naam te geven in de kinderboerderij.

Voor meer verzamelde ideeën en plannen klik HIER.