WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BIJNA 1 MILJOEN TEGEN ENERGIEARMOEDE VLAARDINGEN OP DE PLANK

VLAARDINGEN- Voor het bestrijden van energiearmoede heeft de gemeente Vlaardingen niet 4, maar bijna 9 ton te besteden. Ook heeft de gemeente nog geen plan voor dit geld. Dat alles laat ONS.Vlaardingen weten. De fractie reageert geschrokken op het gebrek aan plannen tegen energiearmoede en komt met schriftelijke vragen voor het stadsbestuur.

In de laatste commissievergadering kwam naar voren dat de gemeente Vlaardingen (net als alle andere gemeentes) beschikt over de zo genoemde specifieke uitkering (SPUK) Energiearmoede. Toen de presentatie tijdens de commissie gegeven werd moest ONS constateren dat er nog niets op papier stond, sterker nog, de presentatie bevatte zelfs een geldbedrag dat op navragen van ONS.Vlaardingen steunraadslid Pince van der Aa 50% lager was dan het echte bedrag.

In november van vorig jaar besloot het kabinet geld vrij te maken om huishoudens die slecht bestand zijn tegen een stijgende energierekening, tegemoet te komen. 150 miljoen euro werd verdeeld onder alle Nederlandse gemeenten aan de hand van een TNO-onderzoek. Vlaardingen zou hierdoor meer dan 400.000 euro ontvangen. Dit geld, bedoelt om slechte woningen in Vlaardingen te voorzien van energiebesparende maatregelen werd in januari al gestort. In juni werd het zelfs verdubbelt naar bijna 900.000 euro. Hierdoor konden de geplande maatregelen breder en beter genomen worden.

In de raadscommissie is bekend gemaakt dat het plan van aanpak, bijna een jaar na het ontvangen van het eerste bedrag, nog steeds op zich laat wachten. Van der Aa (ONS): “We ontvangen dagelijks berichten van Vlaardingse inwoners die door het ijs gaan zakken. Wij schrikken daarom ook van de foute informatie in de presentatie en het gebrek aan plannen van het college. Voor ONS.Vlaardingen heeft dit nu de hoogste prioriteit”.

Eén gedachte over “BIJNA 1 MILJOEN TEGEN ENERGIEARMOEDE VLAARDINGEN OP DE PLANK

  1. Als het om autochtone Vlaardingers gaat geloof ik niet dat het de gemeente ook maar ene barst kan schelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *