WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BIJNA 2 MILJOEN VOOR ONDERHOUD CENTRUM VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er is voor de komende 2 jaar een bedrag van 1,9 miljoen euro beschikbaar om de binnenstad van Vlaardingen op te knappen. Een ruime meerderheid van de Vlaardingse politiek reageert verheugd. Wethouder Bert van Nieuwenhuizen (D66): “Er moet gewoon wat gedaan worden. Ongelijke straten, ongelijke stoepjes. Over de Korte Hoogstraat hoef ik het helemaal niet te hebben! De toegang tot de winkels is daar gewoon allerbelabberdst door de aflopende straat.”

Bij de coalitiepartijen SP en PvdA lijkt nog wel discussie over wie de uiteindelijke rekening moet betalen. Er wordt ook gekeken naar de winkeliers. Van Nieuwenhuizen wil er niets van weten: “Wij zijn het gewoon verplicht aan die ondernemers om er voor te zorgen dat ook hun straat netjes op orde is.”

Wat meespeelt is de voorbeeldfunctie die de gemeente zou hebben bij de aanpak van het achterstallig onderhoud. Wethouder Van Nieuwenhuizen: “Dat is ook precies waar de andere partijen, de vastgoedeigenaren, de eigenaar van de parkeergarages en de winkeliersverenigingen op hebben gehamerd. Zorg dat die buitenruimte op orde is. Zorg dat aan die basisvoorwaarden is voldaan.”

De bijna 2 miljoen euro zal worden besteed aan herbestraten, functieverandering, extra verlichting, extra vergroening, stimuleren van horeca en betere bewegwijzering bij de parkeergarages.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *