WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BINNENSTAD SCHIEDAM KLAAR VOOR KAARSJESAVOND

SCHIEDAM- Vanmiddag om 17.00 uur start in de historische binnenstad van Schiedam de Kaarsjesavond. Families, gezinnen en vrienden komen samen om de lampjes in de grote kerstboom te ontsteken. En het leukste van alles? Er is dit jaar nog meer te doen. Zo kunt u struinen langs de kerstkraampjes van de Kaarsjesmarkt, genieten van verschillende optredens in het centrum en zijn er verschillende binnenprogramma’s.

De lichten in de grote kerstboom voor het oude stadhuis op de Grote Markt worden in de avond ontstoken. Omringd door honderden mensen en het decor van de historische binnenstad is die eer om 19.30 uur aan de burgemeester. De straatverlichting wordt gedoofd, overal branden kaarsjes en klinken er kerstliedjes.
Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom om een beker warme chocolademelk te drinken. Er worden kaarsen, kerstmutsen en de teksten van de kerstliederen uitgedeeld. Ook de Kerstman ontbreekt niet.

Er wordt ook een kaarsjesmarkt georganiseerd in een aantal straten. Tegelijk worden op verschillende locaties podia geplaatst waar muziek ten gehore gebracht zal worden. Er zijn plannen voor muziek op het Land van Belofte, de Hoogstraat, het terras bij het Stedelijk Museum en in de tuin van de Grote- of Sint JansKerk.

Publiek kan op de Grote Markt komen meezingen met alle kerstliedjes, u wordt begeleid door zangkoren en kinderen van een basisschool.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *