WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BLIJVENDE KLACHTEN ONDANKS WALSTROOM STENA LINE HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Ondanks de overstap naar walstroom blijven er klachten over rookpluimen bij de Stena Line in Hoek van Holland. Stena Line was in 2012 de eerste ferrydienst die walstroom introduceerde, met financiële steun van het Rijk, Havenbedrijf Rotterdam en gemeente Rotterdam. Deze walstroomvoorziening geldt voor alle vier de schepen van Stena Line.

De rookpluimen zijn onvermijdelijk bij aankomst en vertrek wanneer de (brandstof)motoren starten. Daarnaast kunnen storingen ervoor zorgen dat schepen tijdelijk stationair moeten draaien, wat geluidshinder kan veroorzaken voor bewoners van de Houtmanflat. Lagere woningen ondervinden hier weinig tot geen overlast van. Stena Line doet er, naar eigen zeggen, alles aan om storingen zo snel mogelijk te verhelpen.

In Hoek van Holland worden terminalvoertuigen vervangen door elektrische exemplaren, waarvan momenteel een prototype in gebruik is. Daarnaast heeft Stena Line plannen om het in- en uitvaren op termijn elektrisch te laten verlopen.

Bij de Europoort werkt Stena Line samen met andere partijen aan de invoering van walstroom,maar door netcongestie (het stroomnet is al overbelast) zijn de mogelijkheden voorlopig beperkt.

Eén gedachte over “BLIJVENDE KLACHTEN ONDANKS WALSTROOM STENA LINE HOEK VAN HOLLAND

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *