WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BOM BIJ PAND STREVELSWEG ROTTERDAM-ZUID

ROTTERDAM- Rond 01.15 was een harde knal te horen op de Strevelsweg te Rotterdam-Zuid, veroorzaakt door een explosief. Er vielen geen gewonden.

Dit is niet de eerste keer dat er een explosie plaatsvindt in de regio. Na een tijd van stilte werd op 5 december weer een bom tot ontploffing gebracht bij een woning in de Hoefsmidstraat te Rotterdam-Hoogvliet. Daarbij vielen eveneens geen slachtoffers, maar wel veel materiële schade. Sinds eind november was het rustig gebleven met dit soort incidenten, die mogelijk verband houden met drugscriminaliteit.

Rotterdam wordt al ruim twee jaar geteisterd door een golf van aanslagen met explosieven, die voornamelijk gericht zijn op horecazaken, winkels of huizen. De politie vermoedt dat een deel van deze aanslagen te maken heeft met een conflict in de onderwereld, waarbij criminele groepen elkaar proberen af te persen of te intimideren. Maar er kunnen ook andere motieven zijn, zoals persoonlijke ruzies, wraakacties of vandalisme.

De politie heeft al meerdere verdachten aangehouden in verband met de explosies, maar dit heeft het geweld niet kunnen stoppen. Onder de aangehouden personen zijn ook minderjarigen, soms van slechts 14 jaar oud.

Het conflict in de drugswereld kent verschillende oorzaken, die vaak met elkaar samenhangen. Een belangrijke oorzaak is de grote vraag naar en het aanbod van drugs, zowel in Nederland als in het buitenland. Nederland speelt een belangrijke rol als doorvoer- en productieland van drugs, zoals cocaïne, hasj, heroïne en synthetische drugs. Dit levert veel geld op voor de criminele organisaties die zich hiermee bezighouden, maar ook veel concurrentie en rivaliteit.

Een andere oorzaak is de verwevenheid tussen de onder- en bovenwereld, waarbij drugscriminelen gebruikmaken van legale diensten en sectoren, zoals transport, financiën, vastgoed en horeca. Dit maakt het moeilijker om de drugscriminaliteit op te sporen en te bestrijden en vergroot de invloed en macht van de drugscriminelen in de samenleving.

De politie doet een dringende oproep aan getuigen of mensen met meer informatie om zich te melden. U kunt bellen naar 0900-8844 of anoniem uw tip doorgeven via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *