WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BOMEN KAPPEN OP HARGA SCHIEDAM MAG IN BROEDSEIZOEN

SCHIEDAM- Het kappen van bomen tijdens het broedseizoen op Sportpark Harga in Schiedam is toegestaan, mits er geen nest in de te kappen boom zit. Dat krijgen de Bomenridders in Schiedam te horen van de gemeente.

De groenbeschermers hebben de laatste dagen diverse berichten ontvangen over de actuele kap van bomen op  Harga. ‘Daarbij zijn ook vragen ten aanzien van het broedseizoen en faunachecks’, melden De Bomenridders. In antwoord op vragen laat de gemeente weten dat het is toegestaan om bomen te kappen in het broedseizoen. Controle op de aanwezigheid van nesten zou per boom zorgvuldig worden bekeken.

Het broedseizoen duurt van 15 maart tot 15 juli. In deze periode is het verboden om opzettelijk vogels, hun eieren en hun nesten te verstoren en te vernielen. Deze regel is ingesteld om de vogels en hun kroost te beschermen en te voorkomen dat broedende inheemse vogels hun nesten verlaten en de eieren niet uitkomen of het jong niet meer wordt gevoed.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Eén gedachte over “BOMEN KAPPEN OP HARGA SCHIEDAM MAG IN BROEDSEIZOEN

  1. Dit vind ik niet kunnen.dieren zoeken nu een broedplaats. Er is al zo weinig natuur.laat die bomen staan tot het najaar.of laat ze gewoon hellemaal staan.er blijft geen natuur meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *