WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BONJE BIJ VV KETHEL-SPALAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het bestuur van voetbalvereniging Kethel-Spaland dreigt een compleet team uit de competitie te zetten. Een aantal spelers binnen de selectie en de zogenaamde vriendenelftallen wil in de door hen zelf bekostigde tenues spelen. Het bestuur van de vereniging heeft deze eigen shirts en trainingspakken afgekeurd. Volgens een aantal verontwaardigde spelers omdat het van een ander, goedkoper merk is.

DSC00002
Het bestuur zegt één lijn te willen trekken en geen shirts en broeken te tolereren in een afwijkende kleur. Vorige week is de affaire in een bestuursvergadering besproken en is alle spelers een origineel clubtenue aangeboden, maar één elftal blijft weigeren en wordt al langer als een team notoire dwarsliggers beschouwd. Zo zouden deze mannen al een keer uit protest geheel in het roze hebben gespeeld.

De verongelijkte spelers beweren niet anders te kunnen. De door hen zelf gekozen trainingspakken en tenues van het afgelopen en het huidige seizoen zijn al lang bedrukt en betaald. Het niet dragen zou de spelers een schadepost van zo’n 1.500 tot 2.000 euro opleveren.

De voorzitter waarschuwt dat bij verdere weigering om het officiële tenue te dragen het hele elftal uit de competitie wordt gehaald.