WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BORDEEL SCHIEDAM WERFT PERSONEEL VIA GEMEENTE

SCHIEDAM- Bij de bestrijding van illegale prostitutie in Schiedam krijgt  het gemeentelijk interventieteam  mogelijk hulp vanuit de legale prostitutiebranche. De nieuw te vestigen seksclub Salon 2B op bedrijventerrein  ’s-Gravelandsepolder heeft ervaring met het speuren op het  internet naar illegale praktijken.

De exploitant met een vergunningaanvraag in Schiedam heeft al een bordeel in Alphen aan den Rijn. In Alphen werkt de legale seksclub samen met de GGD en de belastingdienst, maar ook met de gemeente in de strijd tegen illegale prostitutie. ‘Mochten er in de gemeente Alphen aan den Rijn dames zijn, die zich zonder vergunning via diverse websites aanbieden, dan verwittigen wij de gemeente hiervan, die vervolgens actie onderneemt’, meldt de exploitant.

Opmerkelijk detail: de vrouwen die door de politie worden bezocht krijgen in Alphen aan den Rijn een waarschuwing én een advies waar binnen de gemeente de mogelijkheid is gecreëerd om legaal te kunnen werken, namelijk het bedrijf van de hulpvaardige eigenaar van de seksclub.

Eén gedachte over “BORDEEL SCHIEDAM WERFT PERSONEEL VIA GEMEENTE

  1. Legalisering van de prostitutie in 2001 is bedoelt om prostituees zelfstandig arbeid te laten verrichten met eigen werktijden en prijzen. Tot op heden weigeren gemeenten hieraan mee te werken en verplichten sekswerkers om alleen via een door de gemeente vergund bedrijf arbeid te verrichten met vastgestelde prijzen en werktijden. Pure discriminatie mede omdat de vergunning alleen is gericht op vrouwen en niet op mannen. Ongelijke behandeling is verboden bij de wetgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *