WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BOUWDORPEN OOST EN WEST MAASSLUIS

MAASSLUIS- Onder aan de Vlaardingsedijk in Maassluis verrijst tussen dinsdag 26 en donderdag 28 augustus het negentiende Bouwdorp-Oost. Het thema van het huttendorp 2014 is Schepen.
Tegelijk wordt het grasveld bij Wijkgebouw De Flat dit jaar omgetoverd tot een winkelstraat. In dit geval voor het Bouwdorp-West. Een bakkerszaak, bloemenwinkel, supermarkt of speelgoedparadijs? Kinderen bepalen zelf hoe hun favoriete winkel eruit ziet. Pallets, hout, hamers en spijkers zijn de belangrijkste bouwmaterialen. Alles is aanwezig op locatie, niemand hoeft zelf materialen mee te brengen.
Foto Bouwdorp
Dus ben jij een jongen of meisje tussen de 6 en 12 jaar, laat dan je fantasie de vrije loop en bouw je eigen schip of winkel. Je kunt samen met je team diverse prijzen winnen. Zo is er een schoonheidsprijs, originaliteitsprijs, prijs voor beste teamwork en voor de beste timmerman of timmervrouw.

Inschrijven kan op maandag 25 augustus tussen 10.00 en 14.00 uur bij Wijkgebouw ‘De Flat’ aan de Burgemeester Wesselinkstraat 4 (zijde Dr. Jan Schoutenlaan naast de Kardinaal Alfrinkschool).

Op de bouwdagen krijgen de kinderen een lekkere traktatie. Wel is het de bedoeling dat ze zelf een lunchpakketje meenemen. Een patatje kan ook, want dat wordt dagelijks gebakken. Er zijn consumptiebonnen te koop voor chips, limonade en patat. Voor de veiligheid zijn stevige, dichte schoenen (dus geen slippers) verplicht, ook voor bezoekers.

Het bouwen gebeurt onder begeleiding van volwassenen. Vele wijkbewoners, de Commissie Leefbaarheid Burgemeesterswijk en Wijkvereniging De Flat zetten zich in om het Bouwdorp goed en veilig te laten verlopen. Ook diverse sponsors, waaronder Maasdelta Maassluis, ondersteunen het Bouwdorp van harte.

De entree bedraagd 1 euro. Kortom; zorg dat je er (weer) bij bent vanaf dinsdag 26 augustus om 10.00 uur. Klik HIER voor meer informatie.