WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BROMMERS EN SCOOTERS GAAN NIET VAN FIETSPADEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er is niets te merken van het weren van bromfietsers en scooters van de fietspaden in Schiedam. Op de diverse fietspaden in de stad rijden ook vandaag scooters en brommers tussen de fietsers. ‘De gemeente heeft het verkeersbesluit genomen met betrekking tot waar bromfietsers moeten rijden. De handhaving wordt verzorgd door de politie’, meldt een woordvoerder van de gemeente.

Sinds afgelopen zondag  moeten bromfietsers in bijna heel Schiedam op de rijbaan en niet meer op het fietspad. Volgens de gemeente is deze maatregel erop gericht de verkeersveiligheid voor zowel bromfietsers als fietsers te verbeteren. Bromfietsers wordt met verkeersborden aangegeven waar zij de rijbaan op en af moeten rijden.

Binnen de bebouwde kom mogen bromfietsen op de hoofdrijbaan 45 km/u rijden. Ze kunnen
daardoor de snelheid van het autoverkeer goed volgen. Bromfietsers zijn in vergelijking met fietsers beter beschermd, omdat ze een helm dragen. In Rotterdam is deze maatregel al langer van kracht. Daar heeft die geleid tot veel minder ongevallen met bromfietsers.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *