WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BULGAARSE MESSENTREKKER (25) SCHIEDAM VALT LANDGENOTEN AAN

SCHIEDAM- Hyusein K. (25), geboren in Targovishte, Bulgarije, verblijvend in de gevangenis in Zwolle, is aangeklaagd voor een gewelddadige aanval in Schiedam waarvoor hij nu moet verschijnen voor de rechters van de meervoudige strafkamer in Rotterdam. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft K. op 20 juni geprobeerd om zijn landgenoten N.B. A. en O.B. A. opzettelijk zwaar lichamelijk letsel toe te brengen.

K. zou op korte afstand met een mes, of een ander scherp en puntig voorwerp, meerdere stekende bewegingen hebben gemaakt in de richting van de genoemde mede-Bulgaren. Hoewel de aanval niet werd voltooid, riskeert K. een veroordeling op basis van artikel 302 lid 1 en artikel 45 lid 1 van het Wetboek van Strafrecht.

Subsidiair wordt K. beschuldigd van voorbereidingshandelingen voor zware mishandeling. Het OM stelt dat K. op 20 juni in Schiedam het mes, of vergelijkbaar wapen, opzettelijk bij zich had met het voornemen om het duo ernstig lichamelijk letsel toe te brengen. Ook hiervoor kunnen artikel 302 lid 1 en artikel 46 lid 1 van het Wetboek van Strafrecht worden toegepast.

Meer subsidiair wordt K. beschuldigd van bedreiging. Hij zou op dezelfde dag en plaats de slachtoffers hebben bedreigd met een mes waarbij hij meerdere stekende bewegingen maakte en uitspraken deed als ‘ik ga jullie dood maken’. Deze beschuldiging valt onder artikel 285 lid 1 van het Wetboek van Strafrecht.

De rechtbank zal zich deze week buigen over de zaak tegen K. en besluiten welke aanklachten standhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *