WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BURGEMEESTER GELOOFT IN POSITIEVE BENADERING CRIMINELE JEUGD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) denkt overlast en crimineel gedrag van hangjongeren in de binnenstad van Vlaardingen te kunnen bestrijden met jongerenwerkers op de vrijdagavond, gericht op de grootste goedwillende groep. Plus gesprekken tussen de politie, het jongerenwerk en betrokkenen. Ook een goodwill-actie (het uitdelen van oliebollen aan het winkelend publiek) hoort bij de aanpak die Jetten voorstaat. Daarnaast mogen meldingen van jeugdoverlast blijven rekenen op een adequate respons van politie en Toezicht & Handhaving en eventueel justitie.

Oppositiepartij ONS.Vlaardingen noemt de brief waarin Jetten dit alles gisterenmiddag bekend heeft gemaakt ‘een flut raadsmemo’ (ONS: ‘Even snel in elkaar geflanst’). De partij verwijt de burgemeester het verspreiden van ‘klinkklare onzin’. ONS noteert een waslijst aan recente inbraken, autobranden, vernielen en bedreigingen en had begrepen dat Jetten werk ging maken van een keiharde aanpak van criminaliteit en overlast in Vlaardingen, zoals bij haar aantreden zou zijn aangekondigd.

De jeugdoverlast in het centrum speelt volgens ONS al 10 jaar. De partij wil minimaal elke avond de inzet van jongerenwerkers. Ook politie en Handhaving dienden preventief aanwezig te zijn.

Jetten heeft het over een positieve benadering naar de jeugd die zou zijn ingezet door een bewonersgroep. Jetten: “Zij merken dat het werkt”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *