WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

BURGEMEESTER OPENT HISTORISCH EVENEMENT VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) opent om 11.15 uur officieel het historische evenement Slag bij Vlaardingen in de Broekpolder, samen met kinderen die gaan meedoen aan de workshop zwaardvechten.

Vlaardingen viert dit jaar 1000 jaar Slag bij Vlaardingen. Op 9 en 10 juni zetten honderden middeleeuwse handelaren, ambachtslui en boeren uit heel Europa hun tenten op in de Broekpolder. Ook spelen stoere strijders hier de Slag bij Vlaardingen na. De opvoering van de Slag bij Vlaardingen wordt spectaculair met tweehonderdvijftig strijders en een cavalerie met acht paarden. Zo’n grote middeleeuwse slag is nog niet eerder in Nederland nagespeeld.

De gewonnen Slag bij Vlaardingen in 1018 luidt een bloeiperiode in van het graafschap West-Frisia, waaruit rond 1100 Holland ontstaat. De opening is op het evenemententerrein aan de Watersportweg, boven het Klauterwoud en ter hoogte van watersportvereniging De Callenburgh. Meer informatie over 1000 jaar Slag bij Vlaardingen: www.vlaardingen1018.nl.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *